GlutenfrittSemlor

Semlemuffins

Hörni!

Har sån craving efter semlor, såg ett gammalt recept på semlor som jag bakade förra året och bara blev såå sugen. Kom på då att jag ju har ett recept som är hundra gånger snabbare och är ett riktigt enkelt recept att ta till när man får plötsligt craving efter t ex semlor. Jag tänkte nämligen att jag till jul skulle hotta till dessa lite…. Vad tror du om att baka saffransmuffins och göra hela grejen. Det MÅSTE jag testa. Men så länge tänkte jag bjuda dig på detta fantastiska recept på godsak alltså.

semmelmuffins-5

RECEPT 12 st:

3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Glutenfria:

3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
ca 4 dl glutenfri mjölmix ( jag använde Leilas blåa)
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
grädde
mandelmassa eller vaniljkräm

Gör såhär:

1) Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i filmjölken.

2) Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda det sedan med äggsmeten.

3) Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken.  Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt.

4) Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Prova med sticka. Den ska vara torr ända in i mitten, alltså inget smet på stickan.

Fyllning:

Grädde
mandelmassa eller vaniljkräm
florsocker

Gör såhär:

Skär av toppen. Lägg på mandelmassa (ev. vaniljkräm) och spritsa på grädde. På med toppen och pudra över florsocker.

semmelmuffins-4 semmelmuffins-3

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers