På måndagar, då många startar om veckan med lite nyttigare tänk, så passar väl dessa nyttiga morotskakemuffins perfekt. Det galna är att dom är ljuvligt goda, jag åt typ 3 på raken första gången jag bakade dom. Hur nyttigt det nu är?
Inte blir det sämre av att de är jättevackra att bara se på.
RECEPT 8 st MOROTSKAKEMUFFINS:
2,5 dl havregryn
1 dl pofiber (finns bland mjölet på ICA)
2 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
½ tsk salt
½ tsk bakpulver
2 msk fibersirap (finns HÄR)
2 ägg
1 dl rismjölk (går bra med vanlig mjölk, havremjölk eller mandelmjölk)
1 liten finriven morot
Frosting:
125 g cream cheese (ju lägre fetthalt desto magrare muffins)
1 msk flytande honung (eller 1 msk sukrin melis som är som florsocker)
½ tsk vaniljpulver (annars ½ tsk vaniljsocker – inte alls lika nyttigt)
några droppar rå citron
Gör såhär:
1) Mixa haregrynen till mjöl i blender eller med handmixer.
2) Ha sedan i honung, ägg, mjölk och de rivna morötterna. Blanda ordentligt.
3) Klicka i smeten i silikonformar eller pappersformar i en muffinsplåt. Det blir ca 8 stycken muffins av denna smeten.
4) Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ca 15 minuter. Passupp här, de ska inte gräddas för länge, då blir det alldeles för torra!
Frostingen:
Blanda alla ingredienser till en härlig krämig frosting. Bred på frosting på varje muffins när de svalnat. Ät och njut för fulla muggar med gott samvete.
Energivärde per muffins:
Utan frosting:
102 kcal
4,1 g protein
2,75 g fett
13 g kolhydrater
Frostingen (uträknat på fetaste cream cheese):
52 kcal
1 g protein
4 g fett
2,6 g kolhydrater
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Men åh, vad gott det ser ut – måste testa!
Men så goda dom ser ut och söta! En fråga vad är skillnaden att smörja in krämen i ansikte med händerna i stället för med borste?