Kanelbullar – Glutenfria Kanelbullar – Kanelbullar utan jäst

Hörni!

Imorgon är det kanelbullens dag förstår ni! Jag som inte bakat några kanelbullar alls ”host host” ska faktiskt baka lite mer kanelbullar. Thedde ska ha med sig fika till jobbet och då måste han ju få med sig kanelbullar när det just är kanelbullens dag. Tycker ni det är fjantigt med dessa dagar? Jag själv ÄLSKAR dom. Jag tycker det är jättemysigt och som bak/matbloggare får man massa inspiration att följa dessa dagar. Har skrivit upp alla dagar för resten av året faktiskt. 😉 Nördigt, I KNOW! 😉

Tänkte tipsa om alla olika sorters kanelbullar jag bakar.

kanelsnurror

Kanelsnurror! Dessa är verkligen magiska. Jag brukar variera garneringen med antingen ägg och pärlsocker eller som här ljus sirap/vatten och strösocker. Här nedan får du mitt bästa recept:

RECEPT KANELSNURROR ca 20 st:

150 g rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 g (1 pkt) jäst för söta degar
1 dl strösocker
½ tsk salt
ca 10-12  dl mjöl

Gör såhär:

1. Värm mjölken till 37°C (fingervarmt).

2. Smula ner jästen i bunken. Häll över mjölken och lös upp jästen. Tillsätt smöret i bitar, socker och salt.

3. Häll mjölet luftigt direkt ur påsen i degen. Lite i taget tills du har en smidig deg som är smidig. Den ska liksom släppa kanterna i degskålen.

4. Arbeta degen kraftigt, cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand. Det är här man bygger glutentrådarna.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 45 minuter.

6. Knåda den sedan lätt på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång platta som är ca 1,5 cm tjock.

7. Ta rumsvarmt smör och fördela på hela plattan. Ta rikligt! MUMS! Strö sedan på strösocker och malen kanel.

8. Vik degplattan på mitten. Dela sedan upp den i 2 cm smala remsor.

9. Snurra ändarna av remsorna åt varsitt håll, snurra sedan den runt ditt finger och avsluta med att fästa änden under snurran. (Se klippet HÄR för att se hur jag gör.)

10. Pensla med uppvispat ägg och grädda sedan i 225 grader i ca 10 min.

11. Blanda lite sirap och vatten i ett glas och pensla bullarna när de svalnat.

12. Strö över socker eller doppa bullarna i strösocker. Ät och njut! ♥

bullar-utan-jast

HÄR hittar du receptet på dessa snabbullar utan jäst!

glutenfria-kanelbullar-utan-jast

HÄR hittar ni mina glutenfria kanelbullar utan jäst.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Lite nytt i köket

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x