Dagens TIPSOkategoriserade

Ingefärsshot som håller förkylningarna borta

Tack för alla tips till min onda hals och begynnande förkylning! Innan jag berättar mer om Örebro så tänkte jag bjuda på ett recept på ingefärsshot. Ni var många som tipsade om det nämligen. Jag tipsade om en sån shot i vintras minns jag. Jag har googlat en del nu och fasen, den där ingefärsshoten verkar vara en effektiv rackare alltså! Det finns dom som druckit en shot varje morgon sen 5 år tillbaka och inte varit förkyld en endaste gång. En del säger att de inte dricker det på sommaren utan börjar i augusti och kör på till april typ. Det gör man som man vill…. Men det som verkar helt fantastiskt är ju att det verkar hålla förkylningar borta.

Jag har googlat och letat efter det bästa receptet och det är det jag tänkte tipsa dig om nu! Jag har flaskan beredd! 👍😀

ingefarsshotingefärsshot_ingefäraingefärsshot
Detta recept ger 1 liter och du kan förvara det i en flaska i kylen i upp till 1 månad.

RECEPT 1 LITER INGEFÄRSSHOT

200 g färsk ingefära

1 l vatten

½ dl honung

2 st citroner

4 tsk malen gurkmeja

1 tsk kanel

Gör såhär:

Koka 1 liter vatten. Riv ingefäran grovt, låt skalet sitta på. Låt det kokta vattnet svalna till runt 60 grader, detta för att man inte ska förstöra allt det nyttiga och fantastiska i ingefäran och de andra ingredienserna. Lägg i den rivna ingefäran och låt dra i ca 20 minuter. Sila av ingefäran och ha sedan i honungen. Låt svalna helt. Pressa i citronerna, ha i gurkmejan och kanelen. Rörmokaren ordentligt, häll upp i glasflaska med tätslutande lock.

Det här effekten har ingredienserna.

Ingefära: Innehåller massa antioxidanter, är anti-inflammatoriskt, bra för tarmar och mage. Ökar blodflödet, sänker kolesterol, bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Bra på alla sätt!

Citon: Perfekt källa till vitamin C. Innehåller även bioflavonoider som är antioxidanter som skyddar kroppen mot toxiska skador. Citron är nyttigt som stärker ditt immunförsvar och har en läkande effekt på skador på kroppen, som orsakas av fria radikaler. Den besitter antibakteriella egenskaper och har en renande effekt på blodet, ökar kroppens förmåga att föra ut giftiga toxiner från kroppen vilket kallas detox.

Honung: Den läker sår, lindrar halsont och tar kål på bakterier. Antiinflammatorisk och läkande i t ex tarmen.

Gurkmeja: Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer. –Gurkmejans effekt är lika stark som – eller starkare – än antiinflammatorisk medicin.

Kanel: Reglering av blodsocker, förbättrad insulinkänslighet och inverkan på hjärt- kärlhälsa.

Följ mig gärna på min FB-sida för fler tips och recept HÄR
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR

Kommentarer

 1. Marie W

  Jag blandar riven ingefära (400 gr) med 1 liter vatten, 1/2 het chili finhackad. Koka inte utan låt stå och dra på mellan 58-60 grader i 20 minuter. Låt svalna, sila, tillsätt 4 dl pressad citronjouice låt svalna till 40 grader och tillsätt 2 matskedar honung, 4 tsk mald gurkmeja. Tar 1 shot varje morgon

 2. Inger Axelsson

  Tack så jättemycket för receptet!
  Vi har gjort denna shot ända sen i höstas när du lade ut receptet och har inte blivit förkylda en endaste gång!

 3. Sonja Andersson

  Hej! Har själv gjort denna dunderdryck i flera år. Har endast ingefära citron och honung. Tar mycket mer ingefära 300- 400 gram. Gurkmeja fixar jag inte smaken på, så det får bli mer av ingefäran istället. Ska lägga till kanel nästa gång. Tack för tipset 😊

 4. Jörgen

  Hej och tack för bra recept!
  Kort (dum?) fråga: Hur många cl är en shot? 5 cl?
  (enligt dina efterforskningar för att få den goda effekten mot sjukdomar)

 5. Evelina F

  Hej, en fråga; vet du om det är ok att ge min 2 åring denna? Han tycker nog att den är för stark men kanske jag kan blanda i den i hans banan-smoothie. Är det bra att barn dricker sånt? Försökt googlat men inte hittat nån info. Tack på förhand!

 6. Therese

  Jag är känslig för starka smaker så jag klarar verkligen inte av att ta den shotten… Men jag gör den ändå och tar en halv dl i min smoothie varje morgon istället och det funkar perfekt 🙂

  Men får ni också så att honungen lägger sig på botten? Det går ju bra att skaka den så ser den ut som den ska men undrar om jag gör något fel kanske? 🙂

 7. Eva

  Hej. Ska prova ditt recept nu. Dessvärre har jag ingen rörmokare att ta till 😂😊😊
  ”Rörmokaren ordentligt, häll upp i glasflaska med tätslutande lock.” Ha det fint!

 8. Anonym

  Jag har tillagat shoten enligt ditt recept och har den nu i kylen sedan igår. Men gurkmejan och kanelen sjunker ner till botten och är som en klump? Blandar sig inte… Är det likadant för dig?

  1. niinis
   Niiinis

   Hej! Ja precis så blir det, det är ju liksom en krydda som inte blandar sig på det sättet. Bara att skaka flaskan varje gång du ska ta en. 😀👍🏼

 9. Anonym

  det är helt suveränt! har druckit en shot varje morgon sedan förra sommaren, och inte varit sjuk en endaste gång! medans jag har varit i kontakt med många som varit jättesjuka, men jag har hittills klarat mej!

 10. Anna-Lena i Frankrike

  Bara bra saker! Den här ska jag göra när jag kommer hem! 🙂 Både jag och pojkvännen behöver lite ”pick me up” efter att ha flyttat och gått tillbaka till jobbet efter semestern på en och samma vecka…!
  Kan man alltså dricka en liter om dagen?? Eller bara ett glas som en ”shot”?

  Tack för receptet!

Visa alla 29 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers