GodmorgonLivet är fintSemester

Magisk dag på sjön

Godmorgon!

Egentligen har jag inte alls sovit klart, men jag bara MÅSTE njuta av dessa magiska dagar i livet. Ni var fler som hade 30 grader igår, idag fortsätter det tydligen.

Igår hade vi verkligen en magisk dag, är det någon dag jag skulle vilja kopiera rakt av så är det gårdagen. Vi njöt så mycket! 🙏🏻💕

Vi åkte ut på sjön när vi inte längre stod ut med värmen. Exet Magnus och Paulina (Kattis dotter) kom och hämtade oss på bryggan.

Fråga mig inte vad jag gör på bilden ovan? Haha…. här stod vi i alla fall och väntade på båten. Värmen fullkomligen gassade på oss här.


Vi åkte ut och mötte Maria och Adde som var ute på sjön och paddlade. Magnus hade kört över dom tidigare till Bryggholmen. Den där ön du vet där Magnus föräldrar har stuga. Där kan man tydligen hyra kanoter och paddla med. Det måste nog vi också göra nångång, kanske inte nu när min axel inte riktigt vill dock. Bara jag tänker på paddla så skär det i axen. 😀

Men kolla in det här då? Milo åkte ring för första gången i sitt liv. Ni som följer mig på snap (ninahermansen heter jag där) fick se när jag filmade honom. Jag blev dock alldeles för rädd för att åka med när Milo bara ville höja farten. Faktiskt så jäkla harig så Magnus fick köra in mig till bryggan. Jag är rädd för vatten och rädd för fart när man åker båt, sen att min sjuåring skulle hänga i en ring i ett snöre bakom båten blev för mycket för mig. Jag ballade ur…. Ja, jag säger ju att jag är katastroftänkarnas drottning och genomlever livet som en rädd hare. Huuuu….

Så här stod jag på bryggan och tittade när han åkte istället. Det gick faktiskt bättre. Det var inte lika jobbigt på nåt sätt. Sedan är Magnus en van båtförare sen han var liten och ingen galning som drar på hur som helst så jag litade på deras omdöme där i båten. Milo skreeeek av förtjusning, han älskade det och ville mer och mer. Tony åkte också, det var också första gången i HANS liv. Det fick jag bara mer på snapchat.

Den här byggan bringar så mycket minnen. Mina stora barn är mer eller mindre uppvuxna på den här ön. De har skjutsats över hit när farmor och farfar skulle vara barnvakt, när vi åkt över för att sova kvar eller bara hälsa på. Elliot har plumsat här en gång, han gick rätt ut i vattnet. Han hade tack och lov flytvästen kvar påsig och det är grunt just där han plumsade. Ja, så massor av minnen.


Härligt nog förberedde magnus mamma & pappa mat åt oss så att när vi var klara på sjön fick vi åka upp till stugan och äta godaste kycklinggrytan. Vad vi åt? Alla var proppmätta verkligen. Det var så himla trevligt att bara sitta där och njuta.

Sedan var det bara hemfärden kvar. Det var alldeles kavlugnt på på sjön. Det var sådär magiskt på nåt sätt. När man känner ända in i märgen och själen att man lever. Hur tacksam man ska vara för livet! Det blev verkligen en helt magisk dag. På alla sätt.

Kvällen avslutades på vår altan. Småprat till långt in på natten. Milo somnade till slut i min famn. Magiskt var ordet!

Idag ska vi också ut med båten. Dock så ska de andra paddla medan vi tar den lilla båten och puttra runt. Kanske lägger vi till vid någon ö och bara slappar. Parasollet åker med idag också. 🙂

Nu ska jag gå upp och köra lite yoga och andningsövningar innan jag fixar frulle åt oss här.

Hörrni?! Berätta, vad gör ni? Njuter ni av semester och sol eller var pysslar ni med. Berätta gärna!

Kram Nina ♥

Kommentarer

 1. Maria

  Njuter av semestern som precis börjat. Är ute med husbil och lämnar Lidköing idag. Nästa stopp blir Varberg och sedan hänger vi på västkusten resten av veckan.

 2. anneli

  Verkligen högsommar värme. Vi har varit med hundarna till en insjö här i dalarna…resten av dagen blir vi inne och vilar med AC:n inställd på 18 grader. Mår inte särskilt bra i värmen och väntar till kvällen innan vi går ut igen.

 3. Malin - fredagskakan

  Vilken underbar dag ni ser ut att haft! Att vara vid sjön en riktigt solig sommardag är ju bland det bästa:-) igår kom släkten från Australien till oss i stugan, får passa på att umgås så mycket det går innan de far hem igen… Idag kommer lite annan släkt ner för lite födelsedagsfirande. Bästa helgen på länge!
  Ha en fin dag:-) kram

 4. Svahnholmen

  Min semester tar slut i dag, snyft. Så glad för dessa sista underbara dagar som bjudit på sol, bad och ljuvliga grillkvällar ute. Så svårt att lägga sig på kvällarna, både barnen och vi är uppe länge och sover till efter 08 (detta är fantastiskt förmig då barnen alltid varit extremt morgonpigga). Får försöka njuta av kvällarna när jag kommer hem från jobbet.

 5. Fraidy

  Åh viken underbar dag ni verkar ha haft! Härligt!!!
  Här hemma tar vi det lilla lugna. Lillasyster är 13 dagar gammal idag så vi försöker anpassa oss till det nya livet med 2 barn. Storebror (22 mån) har tagit det bra och vill gärna klappa och hålla koll på vart lillasyster är, så sött!
  Galet varmt här idag också (Gbg) , men vi myser mest inomhus bebis och jag. Ska bli kyligare nästa v såg jag och jag kan inte annat än säga att det ska bli skönt, spec när man har en lite spädis hemma.
  Ha en fin dag på sjön idag också. Stor kram

 6. Agneta

  Vi flyr London och storstaden till våran stuga här i Sverige.När vädret är så här fint så blir det mycket bada och sånt.Barnen hänger med kompisar. Jag fikar mig igenom semestern. Blev bjuden på så god blåbärssockerkaka igår. Men mitt i allt härliga så lägger jag också in lite katastroftänk när barnen inte svarar på sms. Ha det gott! Kram

Visa alla 8 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers