MORR, hade just skrivit klart hela receptinlägget så bara POFF försvann det! Men men, det här receptet är helt klart värt att skriva två gånger så jag kör igen då!
Jag har ju en förkärlek till nya recept, jag bakar gärna nytt så ofta jag kan. Det här receptet hittade jag på en amerikansk sida och gjorde om det till mitt eget. Ja så det skulle passa våra svenska ingredienser.
Det låter säkert skitkonstigt! Sirapscupcakes med bacon. Först tyckte jag det inte lät klokt, men sen blev jag så himla nyfiken. Det måste ju vara lite som att man doppar strips på Mc Donalds i sin milkshake eller i sin glass. Har du inte provat det så gör det! Det är vansinnigt gott alltså! 🙂 Sött och salt är en oslagbar combo, så varför skulle inte detta bli lika gott.
Sagt och gjort! Jag satte igång! Detta har jag även filmat så att du kan hänga med i tillvägagångssättet. Klippet till det hittar du längst ned.
Det kan tyckas märkligt men när man väl äter dom så är det helt naturligt och såå gott. Elliot kom hem och såg dom, tittade på mig och sa ”Iiiiiuh”. Haha…. men han tystnade sen när han väl smakat. SWOSH sa det så hade han ätit upp den och sa ”Åh vad gott det var!”
RECEPT ca 12 st:
2,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mjukt smör
1 dl farinsocker
2 ägg
0,75 dl yoghurt
0,75 dl ljus sirap
Frosting:
2 dl florsocker
100 g mjukt smör
½ dl ljus sirap
1 pkt bacon
Gör såhär:
1)Vispa samman smör och farinsocker.
2)Knäck i 1 ägg i taget. Vispa emellan.
3) Häll sedan i de torra ingredienserna och rör om med slickepott.
4) Häll sist i yoghurt och sirap. Rör om till en len smet.
5) Häll upp 3/4 i muffinsformar och grädda på 180 grader i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Frosting:
Vispa samman smör och florsocker, ha sist i sirapen och vispa till du har en riktigt krämig frosting. Bred ut på varje muffins.
Bacon:
Knaperstek bacon och lägg på hushållspapper för att svalna helt. Hacka den sedan till små små bitar. Strö på muffinsen.
Roligt att du gör filmer, tummen upp! Kram!