BrödGlutenfritt

Glutenfria Citronscones

Dessa bröd bakade jag häromdagen och kan bara säga att det blev så fasansfullt gott alltså! Jag kan inte NOG tala gott om dessa alltså. Väldigt smaskigt till frukost med cream cheese och lite hemlagad hallonmarmelad (av kompis Helena.) Citronen i sconesen verkligen gör det hela om än inte ännu godare. Det passade verkligen otroligt bra.

IMG_0783 glutenfria_citronscones

När det var lite ljumma sådär och smöret liksom smälte på, mmmmmmmmmums! ♥

IMG_0786 IMG_0787 glutenfria_scones_citronscones

RECEPT ca: 9 st

2 tsk psyllium el. fiberhusk
2,5 dl filmjölk
4,5 dl glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
75 g margarin
1 citron
1 tsk vaniljsocker (kan uteslutas)

Gör såhär:

Börja med att hälla i filmjölken i en bunke. Häll också i psylliumet i filmjölken och låt det stå och svälla ett par minuter. Blanda sedan mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Se till att smöret är rumsvarmt. Blanda samman smör och mjölblandningen till en grynig massa. Riv citronen helt. Häll i zesten (rivet från citronen) och ca 1 msk pressad citron i blandningen. Häll till sist i filmjölksblandningen. Jag gjorde min sconesdeg i min köksmaskin. Blev hur bra som helst. Tog sedan glutenfritt mjöl på händerna och rullade ihop dessa scones. Klippte sedan ett kors på toppen av dom. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.

 

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers