Tårtor

Hög sommartårta med hallonkräm

Idag gjorde jag en tårta som barnen fick äta till efterrätt. Gjorde mig till lite, tycker ju det är så fint med blommor på tårtor. Så vackert på nåt sätt. Den här godingen blev en hög ganska smal tårta med hallonkräm inuti spacklad med lite grädde som jag slarvade på. Gillar det utseendet på nåt sätt. 🙂 Tror att detta skulle kunna vara en riktigt höjdare på midsommar!

tårta_hallonkräm_nakentårta

tårta_pioner_tårtfat_hög_tårta

Jag gjorde 3 olika bottnar för att jag ville att det skulle bli lite högre. Gjorde bottnarna i en lite mindre springform. Min lilla är ca 20 cm i diameter. Sedan spacklade jag den som sagt ganska så slarvigt. Ville ha det utseendet på den.

IMG_0899 IMG_0896

RECEPT:

1 botten (tänk på att jag gjorde 3 såna sammanlagt)

2 ägg
1,25 dl strösocker
0,5 dl potatismjöl
0,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:

225 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker
4 dl florsocker
½ dl vispgrädde
150 g hallon

Topping:

3 dl vispgrädde

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt, vi snackar minst 5 minuter. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll i det i äggblandningen. Rör om och vänd om med slickepott tills du får en len smet. Kläm fast bakplåtspapper i botten på springformen och gärna även i själva formen. Så att du gör som en extrakant med bakplåtspappret, detta för att bottnen ska få resa sig fint utan att några kanter tar slut så att säga. Ställ i ugnen och grädda i mitten i ca 15-20 minuter. Sticker du i en sticka ska den vara torr.

Fyllningen: Koka upp hallonen i en kastrull. Ha i alla ingredienser förutom hallon och vispgrädde i din köksmaskin eller bunke. Vispa kraftigt. Det ska bli en härlig len typ av smörkräm. När smörkrämen blivit len och klar häller du i vispgrädden som den är. Vispa runt ordentligt en stund så att det blir lite fastare. Avsluta med att hälla i de avsvalnade hallonen. Vispa runt ytterligare ett tag.

IMG_0888

Bygg nu 3 lager av tårtan med hallonfyllningen emellan varje lager. Ha även på lite på toppen av hallonfyllningen. Avsluta med att slarvispackla tårtan och toppa med någon stor blomma, t ex en pion!

IMG_0900 IMG_0901 IMG_0902

Någon tyckte väldigt mycket om denna härliga sommartårta!

Kommentarer

Visa alla 6 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers