Dessa godingar måste du testa. Att något så enkelt kan bli så herrans gott!? Testade att göra glutenfria muffins och hade inga förväntningar alls. Men det visade sig bli ett riktigt toppenrecept. Fyllda med rabarber och små bitar av jordgubbar visade det sig bli en toppenkombo alltså. Trist nog får jag sällan behålla glutenfria bakverk för mig själv. Haha…. Alla ska på och nalla.
RECEPT ca 12 st:
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl naturell yogurt
3 dl glutenfri mjölmix
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
10 jordgubbar
1 stång rabarber
Gör så här:
1. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
2. Smält smöret. Tjoffa jordgubbar och rabarber i mindre bitar.
3. Häll smör och yogurt i resten av smeten och vänd ner det.
4. Blanda mjölmix, potatismjöl, bakpulver och salt i en bunke.
5. Tillsätt lite i taget av mjölblandningen i smeten och vänd ihop det försiktigt.
6. Fördela i formar, lägg i några jordgubbs- och rabarberbitar i varje, grädda sedan i 175 grader i ca 15-20 minuter.
7. Pudra med florsocker strax innan servering. Du kan med fördel servera lite vaniljsås till också.
Kom ihåg att du smidigt kan följa mig på LÄNK ->
Follow//
Hoppsan. Ca 12st blev för mig 17st överfulla muffinsformar. Smaken helt okej. Men alldeles för mkt smet
Ja det beror ju helt och hållet på storlek på muffinsformar.