Ska alldeles strax natta Milo men tänkte jag bara måste bjuda dig på det här receptet på rabarberkaka. Den här blev så galet god. Jag fick lov att plasta in och ställa in i kylen, annars hade jag tammetusan ätit upp hela själv. Elliot och Milo hjälpte också till men som sagt, nu ligger sista bitarna kvar i kylen. Tony skulle ut och springa en sväng innan han satte tänderna i sin bit. 🙂
Tadaaaa! Hur vackert och gott ser inte detta ut? Åh, jag vill typ pressa i ansiktet rätt ned i kakan. Haha…. 😀
Rabarber är så vackert att ha i bakverk. Älskar det verkligen!
Kakan är saftig invändigt och frasig knaprig på utsidan på nåt sätt. Helt ljuvlig! Uppepå strödde jag lite råsocker som fick götta till sig ugnen så ytan knaprar verkligen till. Råsocker har ju en viss benägenhet att ge det där lilla extra, en lite knäckigare smak och struktur. LOVE IT! ♥
RECEPT:
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
1 msk råsocker
(för icke glutenfritt byter du bara ut den glutenfria mjölmixen mot 1 dl vanligt mjöl, behåll pofiber….detta ger kakan en fantastisk struktur)
Gör såhär:
Smörj och bröa en rund springform på ca 23-25 cm. Skala rabarberna. Skär dem sedan i ca 7-8 cm stänger som du delar i två.
Blanda samman ägg och strösocker, vispa inte utan rör samman det bara.
Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix (eller vanligt mjöl), vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
Smält smöret och häll i det i äggsmeten.
Häll sedan smeten i formen.
Lägg på rabarberstängerna, jag la mina som en sol.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Kakan kan med fördel vara lite småkladdig invändigt.
Pudra över florsocker strax innan servering.
Servera med löst vispad grädde eller med vaniljvisp.
Testa att baka denna i helgen vetja, den kommer ta slut i ett nafs så gör två med en gång. ♥
Följ mig gärna på min Facebooksida, den hittar du HÄR.
Följ mig gärna på Instagram, där heter jag @niiiniskitchenlife och du hittar dit HÄR.
Låter gott. Hade du på råsockret hela gräddningen?
Ja det hade jag, strödde på lite efter också.