Mjuka kakor

Saftig hallonkaka

Innan jag berättar mer om dagen bara måste jag bjuda dig på den här godingen! En hallonkaka som är så saftig så klockorna stannar. Servera den gärna till vaniljsås eller en klick vispgrädde. Både Milo och Tony kastade sig över kakan och ville äta upp hela på en gång. Det är ett riktigt bra betyg! 🙂

IMG_9590 IMG_9593

Jag dekorerade med några frysta hallon (ej importerade) och saliven dröööp ur min mun medan jag fotade. 🙂 Tänker att det blir så gott när hallonen tinar och blir sådär lite kalla till de varma hallonen i kakan. MUMS!

IMG_9591 IMG_9595

Nu ska du få receptet på härgliheten.

RECEPT:

2 st ägg
2 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
dl hallon
75 g smör
0,75 dl mjölk

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker riktigt fluffigt. Blanda vetemjöl och bakpuver. Häll i detta i äggsmeten. Rör om med slickepott. Häll i det smälta smöret, rör runt allt till en smidig smet. Häll till sist i mjölken. Rör om. Smöra och bröa en liten springform, min är ca 22 cm i diameter. Häll i smeten. Fördela hallonen runtom i kakan. Vill du ha mer hallon än 1 dl går det bra också, bara du har lite kaka kvar också. 😉 Grädda i ca 20 min eller tills du har en torr sticka. Ta ut och låt svalna. Pudra över florsocker och skär upp. NJUT! ♥

IMG_9596 IMG_9600 IMG_9601

Kommentarer

Visa alla 9 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers