Förrätt

Morotssoppa

Nu ska du få receptet på morotssoppan som jag gjorde till förrätt ikväll!

IMG_8339 morotssoppa_förrättssoppa_förrätt_recept IMG_8342

Morotssoppa 4 personer:

500 g morötter
1 gul lök
4 msk grönsaksfond
1 liter vatten
½ apelsin
2 dl lätt creme fraiche
salt
peppar

Gör såhär:

Skala och skiva morötterna. Hacka löken och stek den i smör. Inte så att den får färg utan bara så den blir mjuk. Lägg i morötterna och slå i fond och vatten. Riv den halva apelsinen och häll i det i soppan. Låt koka i 15 minuter eller tills morötterna mjuknar. Häll till sist i 1 dl creme fraiche. Häll i den i en blender eller handmixa till en slät len soppa. Häll upp i djup tallrik eller som jag gjorde, hällde upp i kocktailglas. Klicka i en liten klick resten av creme fraichen i varje soppa. Servera tillsammans med ett gott bröd.

Kommentarer

 1. Maria

  Hej!
  Morotssoppan vill jag göra, men vad menar du med ”riv apelsinen”? Skalar man en apelsin och river eller är der skalet man ska riva lite? Förmodligen en dum fråga….☺️

 2. Maria

  Hej!
  Morotssoppan vill jag göra, men vad menar du med ”riv apelsinen”? Skalar man en apelsin och river eller är der skalet man ska riva lite? Förmodligen en dum fråga….☺️

 3. Kina

  Vad mysigt det ser ut. Här har oxå varit en tung vecka!! Hoppas det vänder nu. Den morotssoppan gjorde jag för någon vecka sedan. Den var super god! Ha en fin helg på dej nu och hoppas det vänder det jobbiga.

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers