Glutenfri filmjölkslimpa

I morse testade jag att baka ett nytt glutenfritt bröd, det blev riktigt gott det också. Enkelt som tusan också, det här slänger man verkligen ihop bara. Det går snabbt också….

IMG_8259 IMG_8260 kaffe_latte_glutenfri_limpa glutenfritt_limpa

RECEPT 1 glutenfri limpa:

6-7 dl glutenfri mjölmix (för ICKE glutenfritt tar du samma mängd vetemjöl)
1 dl havregryn (ren om du vill ha glutenfritt)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
0,5 dl sirap eller honung
4 dl filmjölk eller yoghurt
1 dl mjölk
1 dl solrosfrön

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt sirap och fil samt frön. Vill du ha i lite torkad frukt och nötter så har du i det här.

2) Lägg ett bakplåtspapper i en brödform. Klicka i smeten, den är ganska lös och kladdig. Grädda brödet i ca 1 timme i mitten av ugnen. Täck med folie efter ca 40 minuter. Låt svalna helt innan du skär upp brödet.

Ät och njut! ♥

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

23
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Felicia Burman
Felicia Burman
3 years ago

Om man tar vaniljyoghurt kan jag då bara utesluta sirapen om jag inte vill ha för sött? Ska jag isåfall ta något annat istället tror du?

niiinis
niiinis
Reply to  Felicia Burman
3 years ago

Så kan du absolut göra. Eller använda naturell yoghurt och sirap. 🙂

Felicia
Felicia
Reply to  niiinis
3 years ago

Juste, ska mjölken i samtidigt som filen? Står inte i beskrivningen

Nästa inlägg

Morning….

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x