Nyttiga nutellamuffins med chokladfrosting

Innan jag berättar om min dag så tänkte jag bjuda dig på VÄÄÄÄRLDENS bästa tips när det kommer till att äta nyttigt gottis. Jag har varit stenhård den här veckan då jag vet att helgens vernissage och boende på underbara Ystad Saltsjöbad kommer innebära en del ”gottis” ätande och drickande.

De här muffinsen är verkligen sååå goda, jag åt precis en till kaffet. Med gott samvete! Att äta sånt här gottis till TV:n på kvällen känns festligt och inte alls som om man åt något som är helt ok ur nyttosynpunkt.

IMG_7924IMG_7928

Va? Exakt hur smarriga ser inte dessa ut liksom? För att inte tala om HUR smarriga de VAR?!

RECEPT 12 st muffins

4 dl havregryn
2 ägg
1 krm salt
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
2 msk honung
1½ dl mjölk
½ banan

Fyllning:

Nyttig nutella, recept HÄR

Frosting:

½ pkt philadelphia ost (fetthalt valfri)
2 tsk kakao
2 tsk honung
½ tsk vaniljpulver

Gör såhär:

Mixa havregrynen till mjöl. Knäck i äggen i en bunke, vispa sönder dom. Blanda havregrynsmjölet, salt, bakpulver och vaniljpulver. Ha i bananen, äggen och mjölken. Mixa eller vispa samman allt till en smet. Låt gärna smeten stå och dra en stund innan du häller i det i formar. Fyll i smet till 3/4 av formen. Klicka i ca 1 ½ tsk nyttig nutella i varje muffinsform. Skjuts in i ugnen på 175 grader i ca 15-20 minuter. De får gärna vara lite krämiga i mitten. Ta ut och låt svalna.

Gör frosting såhär:

Lägg i philadelphiaost, kakao och honung i en liten skål. Blanda runt med en gaffel tills allt blandats och fått en fin jämn färg. Lägg i en sprits och spritsa ut på varje muffins.

Tipsar om detta spritsset när du vill få till riktigt fina spritsade bakverk! Perfekt litet etui att ha allting i också!

IMG_7925IMG_7930IMG_7931IMG_7933IMG_7937

3
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erika
Erika
8 years ago

Hej! När ska nutellan i, är det 1 1/2 tsk av den?

Erika
Erika
8 years ago

Hej! När ska nutellan i, är det 1 1/2 tsk av den?

Nästa inlägg

Piss-skit

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x