Tipsar dig om ett busenkelt recept på en räkpasta som är så otroligt smarrig. Gillar du vitlök och skaldjur är detta ett måste!
RECEPT CA 4 pers:
1 kg frysta räkor med skal (1 kg motsvarar ca 400 g skalade)
3 vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin (eller matlagningsvin)
1 dl hackad bladpersilja
1/2 citron
olivolja
2 dl vatten
2 msk hummerfond
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar
Så här gör du:
1) Tina och skala räkorna, spara några med skalet kvar till garnering.
2) Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i 1/2 dl olja i en stor stekpanna. Tillsätt vinet och låt vätskan koka ner till hälften.
3) Tillsätt 2 dl vatten och hummerfonden och låt vätskan koka ner till hälften. Tillsätt räkorna och persiljan i röran och rör runt tills räkorna blivit varma.
4) Koka spaghetti, rör ihop med räkröran över varm spis platta så att allt blir varmt och såsen liksom klibbar fast på pastan, ca 1 minut.
5) Garnera med de oskalade räkorna. Strö över flingsalt och mal över peppar. Servera med citronklyftor och gärna ett gott bröd. HÄR hittar du recept på ett gott lantbröd.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
När tillsätter man räkorna å persiljan ?
En mening hade fallit bort, har skrivit dit det igen.