ChokladbollarNyttiga bakverk

Nyttiga chokladbollar utan nötter

Alltså, excuse me and hello, men jag kanske har gjort det bästa någonsin sen den nyttiga chokladbollen kom. Ja men precis, jag har brassat i ordning nyttiga chokladbollar här hemma. UTAN nötter.  Oftast så innehåller alla de nyttiga chokladbollsrecept som finns nötter. Jag tål inte nötter och ska då naturligtvis inte stoppa i mig det. (Jag tål ju inte ens kokos, en stor sorg då jag älskar kokos! 🙁 ) Så vad göra? Det måste ju finnas ett sätt?!

Idag ställde jag mig och bara ”freebaseade” lite. Körde på känn, och tammetusan bananer…..blev det inte så bra så jag nästan small av!? Jag tänker att alla ni som vill götta er mitt i veckan ska ta det här receptet, slänga i ordning det och äta chokladbollar så det sprutar ur öronen. 🙂

IMG_7653

Ämen va? Jag vill äta upp alla på en gång…..

RECEPT ca 20 chokladbollar:

2 mogna avokado
1 dl torkade aprikoser (de ekologiska är bäst och godast)
4 dl havregryn
2 msk starkt kaffe
50 g smält mörk choklad
1 ½ msk kakao
1 msk honung (agavesirap funkar också)
1 tsk vaniljpulver

Att rulla i:

Solrosfrön
Pumpafrön

Gör såhär:

Smält chokladen över ett vattenbad. Dela och skala avokadon. Lägg i en bunke. Dela aprikoserna till mindre bitar, ett tips är att klippa dom då det är rätt kladdiga. Ha i dom i bunken. Häll sedan i havregryn, kaffe, kakao, vaniljpulver, honung och den smälta chokladen. Mixa alltsammans med en handmixer. Det ska bli en härlig gojsig brun smet.

Rulla sedan chokladbollar av smeten. Blöt händerna lite om du tycker att det är för kladdigt. Hacka solrosfrön och pumpafrön, rulla sedan bollarna i det. Ställ i kylen och låt de ”stelna” till lite. ÄT & NJUT!!!

IMG_7649 IMG_7652 nyttiga_chokladbollar_avokado_utan_nötter IMG_7655

 

Kommentarer

  1. Marie

    Missförstå mig rätt nu, men vad kul med någon annan som är allergisk mot kokos. Jag trodde jag var ensam. Thaimat som är så gott och oftast godare med kokosmjölk. =(
    Dock blir det inga chokladbollar för mig, även om de är nyttiga. Kom hem från en veckas all inclusive igår natt så nu är det noll kolisar som gäller. =)

  2. Marie

    Missförstå mig rätt nu, men vad kul med någon annan som är allergisk mot kokos. Jag trodde jag var ensam. Thaimat som är så gott och oftast godare med kokosmjölk. =(
    Dock blir det inga chokladbollar för mig, även om de är nyttiga. Kom hem från en veckas all inclusive igår natt så nu är det noll kolisar som gäller. =)

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers