BrödSmåplock och snittar

Pinnbröd till grillad korv

I helgen va vi ju hos svärisarna och grillade. Tänkte tipsa dig om världens bästa till just grillat. Jag bakade nämligen pinnbröd till och det blev en riktig höjdare och mycket roligare än vanligt korvbröd.

IMG_7143

Det som är så bra med det här pinnbrödet är att du kan ta med de torra ingredienserna i en påse, sen tar du med mjölken och oljan i andra behållare så kan du göra det här pinnbrödet var som helst. T.o.m ute i naturen!

RECEPT till ca 15 korvar: 

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 dl rapsolja
2 dl mjölk

Smaksättning (valfritt):

2 dl riven ost

IMG_7131 IMG_7133 IMG_7137

Gör såhär:

Börja med att hälla alla torra ingredienser i en plastpåse. Häll sedan i olja och mjölk, väljer du att ha i smaksättning så häller du också i den rivna osten nu. Stäng påsen och börja sedan att knåda degen i påsen.

IMG_7138 IMG_7139

Ta sedan ut ca 15 bitar ur degen och rulla dem till långa ”maskar”. Dessa ska sedan rullas runt korvarna.

IMG_7141

”Maskarna” kommer att fästa bra på korven. Om du vill kan du trycka till den lite i början och i slutet.

recept_pinnbröd_grillad_korv recept_pinnbröd_grillad_korv recept_pinnbröd_grillad_korv recept_pinnbröd_grillad_korv

Grilla sedan korvarna med pinnbrödet runt. Se till att grillen har medelvärme. Alltså inte rakt över en eld utan gärna på medelvärme så de sakta får gräddas. Ät sedan med valfri topping på korven, senap ketchup eller vad du nu gillar! 🙂

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers