Dagens SMINKNING

Sotad sminkning

 I lördags körde jag en sotad sminkning. En sotning som inte blir så kraftig och markerad då man använder ögonskuggor som inte är så starka och kraftiga i färgen. Att sedan tona ut den ordentligt gör att det blir en ganska behaglig och fräsch sotning. Såhär kan man göra med i stort sett alla skuggor! En sotning behöver alltså inte innebära att man är kolsvart runt ögonen utan kan absolut göras med ”snällare” skuggor också. 

Den här är busenkel att göra och tar ingen tid alls. Det du behöver en är en ögonskuggspalette som jag ska tipsa om, en bra pensel som är lätt att tona ut med och en eyeliner.

the nudes

Jag har använt denna palette från Mayebelline! Du hittar den HÄR. Jag har helt sonika blandat dessa två skuggor och applicerat det på själva ögonlocket. Därefter så tonade jag det ordentligt med en stor pensel så alla skarpa kanter tonades ut. Jag använde pensel nr: 2 i det här setet att tona ut det med. Bästa bästa penseln!!

Drama-Queen-Perfect-Liner-500x500

Eyeliner jag använt är denna grymma ifrån Palina, Drama Queen Liner heter den och den sitter som berget. Kladdar inte av sig nånting alls, ni vet att ibland kan såna här eyeliners smeta av sig så man har som en svart linje uppepå övre ögonlocket också. Inte snyggt! Men med den här blir det inte alls så! HÄR hittar du den!

Avslutningsvis är det bara mascaran som ska på så är det klart sen! Inte svårt alls. Nej men det ÄÄÄR inte det. Möjligtvis att man behöver lite övning bara. Övar man tillräckligt på just toningstekniken så kan jag lova er att ni också fixar detta, ja ni som är osäkra och tycker att ni inte kan. 🙂

LYCKA TILL! 

(adlinks)

Kommentarer

  1. Diana

    Grymt fina ögon du har! Jättefin sminkning som jag aldrig någonsin har kunnat få till, vet inte om det är så att jag inte passar i det eller vad det är men ser lätt tröttare ut tycker jag, om jag sminkar mig för mycket runt ögonen. Sminkar jag för mycket överhuvudtaget så ser jag äldre ut så mitt motto för mig själv är less is more för mig. 😀 Tråkigt för jag vill kunna skulptera, ha färger runt ögon, markanta ögonbryn, eyeliner etc. 🙁

  2. Diana

    Grymt fina ögon du har! Jättefin sminkning som jag aldrig någonsin har kunnat få till, vet inte om det är så att jag inte passar i det eller vad det är men ser lätt tröttare ut tycker jag, om jag sminkar mig för mycket runt ögonen. Sminkar jag för mycket överhuvudtaget så ser jag äldre ut så mitt motto för mig själv är less is more för mig. 😀 Tråkigt för jag vill kunna skulptera, ha färger runt ögon, markanta ögonbryn, eyeliner etc. 🙁

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers