Allmänt

Världens godaste BANANBRÖD

WOW!

Det är nog ungefär så jag kan förklara smaken på detta bananbröd jag bakade igår. Alltså, både jag och Tony hummade högt när vi satte tänderna i det här brödet. Det var SÅÅÅ GALET GOTT! Detta är alltså både svingott OCH nyttigt när du bakar det själv. Den kombon –  ”I MADLY LOVE”. Detta brödet kan du också servera som en sockerkaka skulle jag säga, även om det bara innehåller socker från bananen så är det sådär härligt sött och gott. Du ska självklart få receptet på detta fantastiska bröd!

bananbröd_glutenfritt_bröd_recept IMG_6306 IMG_6309 IMG_6316 recept_glutenfri_bananbröd_utan_jäst IMG_6320 recept_glutenfritt_bröd_bananbröd

BANANBRÖD 1 st

2 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
2 msk pfyssullium (eller fiberhusk)
3 övermogna bananer
1,5 dl creme fraiche (använd kesella om du vill ha den mer fettsnål)
1 dl naturell yoghurt
2 ägg
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
Gör såhär:

Det är här det blir så kul, för du blandar bara ihop alltsammans och så är det klart! 🙂 Jag mosade bananerna med en gaffel bara, sen smetade jag ihop allt i en härlig röra. Låt det stå en stund i rumstemperatur så det ”gojsar” till sig ytterligare. Ha i bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten där. In i ugnen på 175 grader i ca 55 minuter. Den ska vara ”torr” rakt igenom även om detta bröd är allt annat än torrt! Det är så saftigt och gott så det är svårt att sluta äta det. Det här brödet ska jag baka massor av!

F-A-N-T-A-S-T-I-S-K-T!

Kommentarer

  1. Svahnholmen

    Mmm lät gott! Jag gjorde nyttig glass häromdagen på frysta bananer som jag mixade till mjukglasskonsistens men lite kakao. Smakade som chokladglass!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers