Middagstips

Ört och balsamicobakad kyckling med hemlagad potatismos

Middagstips!

Jag är så dålig på middagstips här inne, jag skulle verkligen vilja bli bättre på det men jag vettifasen hur jag ska hinna med och få till det riktigt? Jag får bli bättre på att knäppa bilder på vår kvällsmat helt enkelt. Den här middagen var fantastiskt god, vi åt det i torsdags.

Jag har blivit så himla noga med kycklingen vi äter. Jag har så svårt för senor eller läskiga röda partier i kyckling. Jag är inte kräsen eller knusslig annars, inte alls. Men med kyckling så har jag blivit så himla noga.

kyckling balsamico

ÖRT OCH BALSAMICOBAKAD KYCKLING MED HEMLAGAD POTATISMOS

1 pkt tunnskivad kyckling
10 mjöliga potatisar
färsk eller torkade örter (timjan och basilika)
salt
25 gr äkta smör
1/2 dl mjölk

Sås:
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kalvfond
1 msk soya
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
nypa salt
2 msk balsamvinäger

Gör såhär:

Skala och koka potatisen. Koka den helt färdig i saltat. Gärna så den börjar mjöla sig lite. Ta fram en elvisp och vispa sönder potatisen. Ha i smör och mjölk, vispa ordenligt en stund så du får potatismosen sådär härligt slät. Är den för stabbig kan du fylla på med mer smör eller mjölk. Lägg kycklingen i en ugnsfast form, krydda med timjan och basilika. Salta och peppra. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter. Blanda ingredienserna till såsen under tiden. Du blandar bara samman allt i en bunke, se till att creme fraichen är helt slät så det inte blir några klumpar kvar i såsen. Ta ut kycklingen efter 20 minuter och häll över såsen. Ställ in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller till att såsen bubblar ordenligt i ugnen. Ta ut, servera med den varma potatismosen. Sååå gott är detta verkligen!

Följ mig gärna på min FB sida för fler recept, tips och inspiration HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR.

Kommentarer

 1. Marika

  Lagade detta till middag idag. Alla slogs om att få det sista 🙂 jag lyckades rädda lite till matlåda. Supergott! Modifierade moset lite, blir så gott med morötter och palsternacka i.

 2. J

  Såg verkligen gott ut! Måste testa. Skulle gärna vilja ha ditt recept på pulled chicken om du har det lätt till hands? Önskar dig en skön lördag kväll!!

  1. niinis
   Niiinis

   Hade jag inte gett receptet på den? Hmmm, märkligt. Trodde jag hade skrivit inlägg om det. Det kommer längre fram. 🙂

Visa alla 6 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers