Kolasnittar med apelsin
Nu ska du få tips på riktigt goda kakor. Du vet, såna där ”lika goda kakor som farmor bakar dom” kakor. Dessa är svåra att misslyckas med. Kan säga att det var dessa jag hade med i ”Hela Sverige Bakar” när vi hade småkakor dagen. Dessa, sen gjorde jag hjärtan på pinne och sen blev det även en mördegskaka med pistagetosca. Gick sådär i programmet. Jag hann inte riktigt färdigt eftersom jag gjorde det så svårt för mig. De flesta bakade kakor på en och samma grundkakdeg medan jag hade 3 olika. Puckat om du frågar mig men hur ska man veta det liksom? Jag hade ju aldrig varit med i Hela Sverige Bakar förut….haha. Men nu däremot, ja jäklarns vad jag skulle göra samma grunddeg…i typ allt! 🙂
Här har du receptet på dessa härligheter!
RECEPT:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
1 apelsin
GÖR SÅHÄR:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Riv av zesten ifrån apelsinen. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, zest och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4. Knåda ihop till en smidig deg. Dela degen och rulla ut till två längder.
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.
Ser supegoda ut!
Brukar göra kolasnittar, efter ett recept som min farmor alltid gjorde när jag var liten.
Ska prova att göra apelsinvarianten i morgon! Tack för receptet!
Åååååååå, kolasnittar är ju så härligt goda. Lite knapriga men samtidigt sega. LOVE!!!!
Var kommer det fina fatet från? Är det Mateus?
Kram och imorgon är det finfredag! Yey!!!
Ser gott ut! Värt ett försök 😀
Zest? Ska det vara rivet skal av apelsinen?
Mvh
Ja precis!