Semlor

Semmelmuffins

Snart är det dags för semmeldagen!

Är det något som jag nog aldrig skulle vilja vara utan så är det en semla. Det är så galet smaskigt och jag har faktiskt ingen botten när det kommer till semlor. I år kommer det bli lite utmanande för mig då jag ska lära mig att baka en riktigt god glutenfri semla. Men, det ska väl gå det med. Dock så kommer jag garanterat att baka vanliga semlor med vanligt mjöl. Det hör till! 🙂

Idag testade jag att baka semmelmuffins. Oh lalaaaa….. familjen ska få smaska på dom här sen när de kommer hem. Tror att det blir uppskattat lagom till fredagsmyset. Ska strax åka och hämta Milo och sen ut till mamma och pappa, ska ta med några till dom också.

IMG_5921 IMG_5923 IMG_5931 IMG_5933 IMG_5934 IMG_5936 IMG_5937

Semmelmuffins 12 st

3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl (för glutenfritt, byt ut mot mjölmix)
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Gör såhär:

Smält smöret och låt det svalna lite. Häll i filmjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda det sedan med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret och filmjölken.  Skeda upp i 12 formar, på muffinsplåt. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Prova med sticka. Den ska vara torr ända in i mitten, alltså inget smet på stickan

Fyllning:

Grädde
mandelmassa eller vaniljkräm
florsocker

Gör såhär:

Skär av toppen. Lägg på mandelmassa (ev. vaniljkräm) och spritsa på grädde. På med toppen och pudra över florsocker.

Följ gärna min FB-sida för mer inspo, recept och tips HÄR

Följ gärna mig på Instagram HÄR

Kommentarer

 1. Anna

  Guuuud så goa dom ser ut! 🙂 ska baka när jag får en lucka i tentorna! Tänkte höra, är de samma mängd mjöl om de e glutenfrimix som vanligt vetemjöl? Hör för mig att de ska vara mer av det ena än de andra..? Men minns inte hur de var.. 🙂 skiljer dom sig mkt med olika mjöl?
  Go sida du har! Här ska jag hänga runt när jag har tid! 🙂 kram

  1. niinis
   Niiinis

   Oftast har jag vaniljkräm inuti. Men testa att blanda ut den med lite mjölk, det har jag gjort på lussesemlorna jag bakat. 😄

 2. Lina

  Hej! Fantastiskt goda!! Jag har hunnit baka tre satser på 1,5 vecka, haha! MEN mina muffins blir platta! Det enda som händer är att de reser sig så det blir en halv cm över kanten på formen. Denna ”hatt” kapar jag av och har som lock, men den blir ju så stor i jämförelse med muffinsen. Vad tror du jag gör för fel?? :/ jag vill ju ha dem toppiga och så fina som på dina bilder. 🙂 Bjöd dem på jobbet och där blev de succé! Kram

  1. niinis
   Niiinis

   Det kan bero på var i du gräddar dom. Toppiga blir dom ju av att dom inte får plats att jäsa någon annanstans än uppåt. 🙂 Kul att du gillar dom! Kram

 3. Kakmonster

  Det heter Semla, ett extra fint vetemjöl som Romarna bakade med, vid speciella tillfällen. Fettisbullen, kommer av ”Fet tisdagen, åts EN dag på året, dagen före fastan vid Påsk. Så du har bakat Semlamuffins! Fina är dom och smarriga som tusan…! 😛

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers