Familj

Tacokrydda

Halloj i stugorna! 

Ledighetskomitten har landat i soffan. Vi insåg att det fanns alltför mycket rester kvar sedan gårdagens tacomiddag så då fick vi köra en repris igen. Jag gör tacos på quornfärs till mig, sen gör jag tacokryddningen själv. Superenkelt är det och smakar verkligen som den vanliga kryddan.

 

RECEPT:

0,5 tsk salt

2 tsk chilipulver

2 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

1 tsk spiskummin

2 krm cayennepeppar

Gör såhär:

Blanda samman alla kryddorna, förvara i en burk eller en påse. Kryddblandningen räcker till ungefär 2 tacomiddagar här hemma på ca 500 gr köttfärs. Vill du göra mer så är det bara att dubblera receptet.

Kommentarer

  1. Svahnholmen

    Vi firar nyår i Nirrköping hos mina föräldrar. På en blir det ljuspromenad som avslutas med fyrverkeri. Sedan hem och äta god mat. Vi har alltid gratinerad hummer till förrätt och så tar vi champagne till detta. I år blir det lammrostbiff med potatisgratäng och rödvinssås till huvudrätt. Pepparkaksparfait med clementinsås till efterrätt. Så ska vi försöka hålla oss vakna till tolvslaget ;)!

  2. Synnöve

    Vi ska till goda vänner i Altuna och fira in nyåret, sen blir det nog hemåt ganska tidigt eftersom maken ska in och jobba kl.06,45 på nyårsdagen. Men det blir ett gäng goda vänner som firat mer eller mindre tillsammans i snart 20 år. God mat och dryck tillhör också denna afton. Ni får ha det så bra. Kram på er.

  3. Anna

    Ja här blir det nyårsafton i pyjamas ensam framför tv:n. Barnen ska vara hos sin pappa och som jag har konstaterat de senaste åren så blir man inte bjuden på fest som singel. Kanske är lika så bra förresten. Jag har inte ens firat nyår sen….2011 tror jag. Jaja, det är som det är. Hoppas att ni får en riktigt trevlig fest!!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers