EfterrättMiddagstips

TRERÄTTERSMENY TILL NYÅRSAFTON

Förslag på NYÅRSMENY

 FÖRRÄTT:

sparris

Smörstekt sparris med parmesan och rostade pinjenötter, recept HÄR

VARMRÄTT:

prosciuttolindad_kycklingfile

Prosciuttoinlindad kycklingfile

RECEPT 4 personer:

4 kycklingfiléer
4 skivor prosciutto
2 dl créme fraiche
2 dl grädde
1/2 msk rosmarin
2 msk balsamvinäger
2 tsk soya
2 msk kycklingfond
Salt & peppar

Gör såhär:

Linda in kycklingfiléerna med prosciutto. In i ugnen på 225 grader i ca 20-30 minuter. Blanda under tiden såsen till kycklingen. Ha i créme fraiche, grädde, rosmarin, balsamvinäger, soya, kycklingfond och salt och peppar. Häll i denna såsen över kycklingen när kycklingen börjar bli klar och låt såsen puttra med ca 10 minuter. Servera med hasselbackspotatis och en grönsallad, gärna med fetaost.

DESSERT:

daimpannacotta

Mjölkchokladpannacotta med daim, recept HÄR.

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers