EfterrättMiddagstips

NYÅRSMENY

Har du klart vad ni ska äta på NYÅRSAFTON?

Jag tror att vi har det någorlunda klart, jag har fortfarande lite funderingar kring varmrätt och efterrätt. Tänkte att jag skulle bjuda dig på lite olika förslag på lite gottigt till nyårsafton. Kanske är ni fler som funderar…. Jag kommer att bjuda på inlägg med 3-rätters middagar, det kommer att bli några såna inlägg. Hoppas att jag kan inspirera dig till din nyårsmiddag.

Förrätt:

DSC_0002

TOAST SKAGEN

Denna go`bit kan man faktiskt aldrig misslyckas med känns det som. En riktig klassiker! Ett säkert kort på nyårsmiddagen. De flesta gillar det dessutom så oftast går det hem hos alla! Jag ska ge dig recept på en jättegod toast skagen som jag brukar göra.

6 portioner:

1/2 kg färska räkor
1 st rödlök
1 knippe dill
1/2 dl majonäs
1/2 dl gräddfil
1 st citron
salt, peppar
6 skivor formfranska
1 msk smör

Gör såhär:

Skala och hacka räkorna. Finhacka dill och rödlök. Blanda räkor, dill, rödlök, majonäs, gräddfil och saften från hälften av citronen. Smaka av med salt och peppar.
Skär bort kanterna på formfranskan och stek brödskivorna i smör. De ska bli härligt gyllenbruna. Jag brukar använda lite extra smör för det blir extra gott. Servera skagenröran på brödskivorna och toppa gärna med löjrom och en dillkvist. Skär resten av citronen i klyftor och lägg vid sidan.

Varmrätt:

fläskfile

HELSTEKT FLÄSKFILÉ I BALSAMICOSÅS, recept HÄR.

Efterrätt:

DAIMCHEESECAKE

DAIMCHEESECAKE med smak av aprikos, recept HÄR.

Kommentarer

  1. Svahnholmen

    Vi har alltid gratinerad hummer till förrätt. Huvudrätt i år blir lammrostbiff med potatisgratäng och rödvinssås och efterrätt blir peppsrkaksparfait med clementinsås. Längtar redan :)!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers