Blåbärsmarmelad/blåbärssylt!
Ja det kan varken bli enklare eller gå snabbare. Snabbare än att gå till affären och handla sylten faktiskt. Du bara måste testa att göra egen sylt. Det är busenkelt och väldigt gott. Dessutom innehåller det inget skit utan bara saker som du själv vet vad det är.
RECEPT BLÅBÄRSMARMELAD/BLÅBÄRSSYLT:
3 dl blåbär, färska eller frusna
2 dl syltsocker
1 msk vatten
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Koka upp alla ingredienser och låt blandningen sjuda i ca 15 minuter. Man kan göra ett marmeladprov om man vill. Då häller man en klick marmelad på en tallrik. Sedan gör man ett spår med en sked. Om marmeladen stannas och spåret inte flyter ihop så är den klar. Annars kan den behöva koka lite till. Väljer du att inte koka mer kan man kalla det för blåbärssylt, där har vi den enda skillnaden. Häll upp i glasburk och låt svalna. Förvara i kylen!