De mest besökta recepten just nu måste väl vara lussebullar och saffranskladdkaka typ? Ja, det tror jag. Nu har jag gjort lussebullar glutenfria och nu denna saffranskladdkaka glutenfri. Åh herreminjeee så god den blev alltså!
Typsikt mig när jag ”freebasear” att inte skriva upp vad jag använder. Men jag ska försöka komma ihåg i vanlig ordning så det borde inte vara några problem. 🙂 Ska bli bättre på att skriva upp! Om du INTE vill ha den glutenfri så byter du bara ut pofiber och rismjöl mot 1,5 dl vanligt mjöl.
Glutenfri Saffranskladdkaka
100 gram smör
100 gram vit blockchoklad
1 msk vaniljsocker
1/2 dl rårörssocker (funkar med vanlig strösocker)
1/2 dl pofiber
1,5 dl rismjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk agavesirap (funkar med vanlig sirap)
1 pkt saffran
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Smält smöret i ett vattenbad (chokladen på en djup tallrik över en kastrull med sjudande vatten)
3. Vispa ägg och strösocker förhand, inte alls länge utan vispa samman det bara.
4. Blanda ihop vaniljsocker, pofiber och rismjöl, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
5. Ha i sirap och mortla saffranet med lite strösocker, ha i det i smeten. Tillsätt smöret och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
8. Servera med löst vispad grädde med kanel.
Ni får inte missa att besöka Robbans Bästa, en härlig fikablogg där jag fått den stora äran att vara veckans gästbloggare! 🙂
HÄR hittar ni det!
Ursäkta, var och när ska jag använda chokladen
Det hade trillat bort från receptet, nu har jag ändrat så det är lite mer lättförståeligt.