Dags för ett APGOTT recept igen!
Detta får du inte missa, du måste bara baka detta denna julen. Det är så galet gott och hela min familj tyckte detta var bland de godaste kakor jag gjort. Du ska självklart få receptet då detta var en superkaka på alla sätt.
VIT KLADDKAKA MED SAFFRANSTOSCA
Kika gärna på fler recept med Saffran HÄR!
200 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
4 dl vetemjöl
GÖR SÅHÄR:
Sätt på ugnen på 200°C. Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp eller köksmaskin. Blanda i vaniljsocker och salt. Blanda i vetemjöl och sist det smälta smöret och rör till en jämn smet. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter. Gör under tiden saffranstoscaglasyren i en kastrull.
Saffranstosca:
1,5 pkt saffran
2 dl kokosflingor
1 dl mandelflarn
3 dl havregryn
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Gör såhär:
Häll kokosflingor, mandelflarn, havregryn, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp, därefter har du i saffran och låter det sjuda ca 5 minuter.
När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass varm blöt kniv.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Åh jädran va gott det såg ut! Älskar tosca så denna ska jag testa! Hoppas det gick bra på radion idag.
Allt gick bra! Testa, den är fantastisk…. ❤️
Såg att hannah graaf slutat följa dig på insta!? Tråkigt! Fick bilden av att ni var mycket nära vänner! Gillar er båda ❤️
Fast vänner kan man väl vara ändå?!
Kram
My god vad den ser god ut, ska absolut testas!! Men det är väl ingen kladdkaka va? Ser inte kladdig ut som en kladdkaka plus att ägg och socker vispas pösigt står det, det gör man ju inte om det ska vara kladdkaka tänker jag!
Kramkram
Jo men den blir kladdigare än en vanlig kaka, därav namnet kladdkaka. 🙂
Hej! Det låter fantastiskt gott! Vet du om den funkar att frysa?
Trevlig helg o första advent!
Funkar fint att frysa! Tack detsamma. ♥
Storlek på långpannan.
Blir den lika bra glutenfri ? Den ser så god ut
Låter riktigt gott! Går det att byta ut mandelflarnen mot ngt annat?
Du kan hoppa över dem och används kokos helt och hållet istället.
Hej kan man utesluta mandelflarnen? Öka med någon annan ingrediens ?
Absolut, byt ut mot kokos.
Hej
Ser väldigt gott ut. Storleken på långpanna undrar jag med. Tacksam för svar.
Den stora, 30×40 cm tror jag den är.
Låter sååå god! Hur fungerar den att frysa ned?
Går jättebra! 🙂
Den här var helt makalös och kladdig😍
Gjorde den i en rund pajform.
Kan man göra den glutenfri?
Absolut! Byt ut mjölet mot glutenfritt mjöl och tillsätt 1 msk fiberhusk.