Nu börjar det hetta till ordentligt inför imorgon!
Ja, imorgon smäller det, det är kladdkakans dag. Är ni peppade? Laddade? Baksugna? Jag ska tipsa dig om en Ljus kladdkaka som är så sjukt grym!
Den här rabarberkladdkakan är den godaste jag ätit i hela mitt liv. Alltså på riktigt! Vill du äta en riktigt god kladdkaka imorgon och inte vill ha den chokladig, gör den här! Du kan givetvis byta ut rabarberns mot något annat gott! Du kan dessutom välja om du vill ha den glutenfri eller inte, receptet är för båda.
KLADDIG RABARBERKAKA
100 g smör
100 g rabarber
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrädde
1 tsk kanel
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
1 1/2 dl glutenfri mjölmix
(Vill du ha med vanligt mjöl så byter du bara ut pofiber och glutenfri mix mot mjöl).
Gör såhär:
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Skala och skär rabarberna i små skivor. Är rabarbern för tjock så kan du med fördel dela den längs med. Lägg ner rabarberbitarna i det smälta smöret och tillsätt 1/2 dl strösocker, grädden och kanelen. Koka upp det och ta sedan av det från plattan.
3. Vispa ägg och 2 1/2 dl strösocker pösigt och vitt med elvisp.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vänd sedan ner det i smeten med slickepott.
5. Tillsätt rabarber/smör blandningen och rör försiktigt det till en jämn smet.
6. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
Hej! Vilken kaka! Måste bara prova, men hittar inte mängden vanligt mjöl någonstans i receptet, behöver inte ha den glutenfri. Tacksam för svar snarast, då den ska bakas så fort som möjligt 😉
Förlåt, skulle skrivit dit att du byter ut pofiber och glutenfri mix till mjöl.
Tack! 🙂
Hej! Gjort denna paj 2 gånger. Ena glutenfri och den andra med vanligt mjöl. Supergod. Men min blir mycket torrare än din ser utsatt vara. Min blir som en sockerkaka i konsistensen. Vad kan jag göra för fel?
Hur mycket rör du den när du blandar ägg och socker, det ska inte vispas ihop bara röras. Sen kan du testa att ha den kortare tid i ugnen. Lycka till!
Hej! Denna måste testas, men kan frysa den?
Mvh Malin
Går jättebra! 👍🏼
Står inte när, var, hur det vispade ägget ska i smeten?? Ska det vara ovanpå???
Jodå, det står tydligt i receptet.
En fråga bara, i receptet står att socker och ägg ska vispas poröst med elvisp, i svar på en kommentar står att det INTE ska vispas utan röras. Vilket är rätt?
Spelar faktiskt inte så stor roll, rör ihop/vispa… gör som du vill. 👍🏼
Det står 1/2 dl strösocker ihop med smöret och grädden i kastrullen. Och sedan står det att 2 1/2 dl strösocker ska vispas. I innehållet står det att det ska vara 2 1/2 dl. Hur är tanken? Om jag inte har profiler, vad kan jag använda istället?
Ja 2 1/2 dl strösocker är ju till själva smeten, 1/2 dl är till rabarberröran. Du kan kanske byta ut det mot mandelmjöl?
Hej !
Om man vill göra en långpanna, tror du det räcker med dubbel sats ?
Mvh Helena
Ja en lite mindre variant då skulle jag tro. ☺️