Har du tagit nätpratet med ditt barn?

Har du haft nätpratet med dina barn?

Att prata med barnen om sex, alkoholvanor och tonårsbekymmer är nog de flesta föräldrarna förberedda på. Men har du någonsin tagit ett nätprat med dina barn? Att prata med barn om nätet, deras digitala vardag och hur man beter sig online, är ju faktiskt ett minst lika viktigt samtal.

Nätet är för det mesta en fantastisk plats men det finns också baksidor. Det vet jag som driver blogg. De barn och unga som utsatts för näthat och kränkningar online blir allt fler och i många fall står man som förälder ofrivilligt vid sidan av. Som förälder vill man såklart guida sina barn genom livet och hjälpa dem att hantera frågor som dyker upp på vägen. Dock så är det så att när det kommer till nätet har barnen ofta bättre koll än vad man själv har. Det kan vara svårt att ens veta vilka frågor man borde ställa?

Jag som driver blogg, instagram och facebooksida vet hur hårt klimatet kan vara. Hur hårda orden kan vara när man sitter skyddad bakom sin dator. Det känns som om barn och ungdomar kan vara ännu hårdare?! Uttryck som ”Kan inte du gå och dö” och ”Du är så ful och alla hatar dig” har man sett skrivas till våra barn och ungdomar!

Detta är helt oacceptabelt!!!! 

 

Därför har Telenor nu tagit fram initiativet #Nätprat som uppmuntrar samtal om nätet mellan föräldrar och barn. För att hjälpa föräldrar att ta nätpratet har Telenor tillsammans med organisationen Surfa Lugnt tagit fram nätprat.se där du hittar tips.

Har Du pratat med dina barn om nätet och i så fall hur? Dela gärna med er av vad som har funkat bäst med #nätprat och kolla in nätprat.se. Hjälp mig gärna att sprida detta! ❤️

I samarbete med Telenor

0
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!
8 years ago

fler föräldrar borde verkligen göra det

Nästa inlägg

Lyxigaste julkalendern!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x