Brownies

Brownies i långpanna – LYXBROWNIES

Lyxbrownies!

Ja vad säger ni om det va? Kan säga att dessa brownies fick tipp-topp betyg av min karl. Jag bakar ju bara, jag äter inte. Kan inte just nu då det är magsäsong. 🙂 Inte som i bikinisäsong, mer problem med magen säsong. 🙂 Dessa brownies var superenkla att baka och blev gudomliga. Enklast är dom att baka i långpanna och man får ut massor av härliga brownies.

recept_brownies_i_långpanna recept_brownies recept_brownies_långpanna recept_brownies_lyxbrownies

 

Dom är sådär härligt småsega och kladdiga inuti, den krämiga glasyren uppepå gör det inte direkt sämre. Gör du dom i långpanna får du inte bli skraj för hur smeten beter sig i ugnen, den kommer först att svälla men sen falla ihop. Allt är i sin ordning, man får bara ha lite is i magen.

RECEPT på LYXBROWNIES i ugnsplåt:

250 g mjukt smör
5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
5 st ägg
1 dl kakao
200 gr smält choklad
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat

Krämig glasyr:

100 g mjukt smör
7 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
200 g Philadelphiaost
1 msk snabbkaffe

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa socker och smör vitt och pösigt.

Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ner äggen, ett i taget. Viktigt då det kan skära sig annars. Blanda sedan ner sirapen. Rör ihop kakao, salt, mjöl och bikarbonat. Häll slutligen i den smälta chokladen. Vänd ner detta i smeten försiktigt utan att vispa, använd hellre en slickepott.

Klä en långpanna med bakplåtspapper. Häll smeten i pannan och grädda i ca 25 minuter. Gräddningstiden kan variera mellan olika ugnar, men börja kolla den efter ca 20 minuter.

Känn med sticka, kakan ska vara saftig och lite mjuk i mitten. Vi vill ju behålla det lite kladdiga.

Glasyren:

 Vispa smör, florsocker, kakao och vaniljsocker krämigt. Tillsätt philadelphiaosten och kaffet. Vispa till en slät smet. Bred på krämen uppepå kakan när den svalnat helt. För optimalt resultat är det bra om kakan får vila i kylen tills att krämen stelnat något innan man skär upp den. Det går givetvis att skära upp den innan men då blir den inte sådär proffsigt fyrkantig, jag hade inte tid att vänta tyvärr. 🙂 Ät sedan och njut!

Kommentarer

  1. niinis
   niinis

   Det går bra med vilket som, vilken gillar du? Jag använder oftast mörk choklad då jag tycker det är godast.

 1. Anna Norrblad

  Jag tänkte prova göra denna i helgen men undrar om snabbkaffet.
  Dum fråga kanske men är det 1 msk färdigt kaffe eller bara pulvret man ska ha i ?

 2. Jessika

  Jag bakar alltid helt mjölkfritt, då vi i familjen är mer eller mindre känsliga mot mjölkprotein. Har du något tips på vad jag kan byta ut philadelphiaosten i glasyren mot?
  Kram Jessika

Visa alla 18 kommentarer
×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers