Baka dina egna ENERGIBARS

Nu ska du få tips på världens bästa mellis att ha med i väskan!

Jag måste alltid se till att INTE bli för hungrig. Blir jag det så är det BIG NO NO för min arma mage. Den måste vårdas med kärlek och mat på rätt tider. Nu när jag rest en del i jobbet så är det värsta som finns att hoppa över mål och lämna magen åt sitt öde med magsyran. Därför har det blivit en del bananer men oftast har det gått för lång tid mellan målen. 🙁 Jag är lite känslig emot nötter så jag kan oftast inte köpa barsen som finns i affärerna. Sen är dom fulproppade med annat skit som jag inte vill ha. Ja men visst, går det inte att göra egna då? Jojomensan!

IMG_2127

Såhär ser det kanske inte så kul ut, men jag lovar att det är kul! 😉 Såååå gott! Här ska du få receptet på dessa helt fantastiska bars.

IMG_2128

IMG_2130 IMG_2131 IMG_2132 IMG_2134 IMG_2135

RECEPT på ca 8 bars.

1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl havregryn (glutenfria om du vill ha glutenfritt)
1 dl russin
1 helt ägg
1 äggvita
1 msk honung
50 gr 70% ig choklad

Gör såhär:

Mixa alla torra ingredienser i en mixer eller en stavmixer.
Värm honungen så den blir rinnande om du inte har rinnande honung.
Häll i det i smeten och rör om.
Knäck i ägget. Skilj vitan ifrån gulan på det andra ägget.
Blanda ihop alltsammans
Lägg i bakplåtspapper i en brödform.
Tryck ut smeten jämnt på botten.
Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna lite.
Smält chokladen i vattenbad eller i micro.
Häll över.
Låt kyla av så chokladen stelnar i frysen.
Dela upp till små bars meden vass kniv.

Linda in bitarna med plastfolie och förvara i kylen. Barnen älskade dessa bars, t.o.m Milo som i stort sett bara tycker att godis och pannkakor är gott. 😉 Det var verkligen SUPERWOW med alltihopa. Jag kommer defintivt baka dessa ofta för det är sååå bra att ha med sig. Snabbt räknat så kostar en bars 3 kr. Lite skillnad mot dom man köper i affären. 🙂

Glöm inte rösta på  mig till Matbloggspriset Folkets Val. Klicka dig in HÄR och gilla bilden, det är allt som krävs för en röst och jag skulle bli så glad! Kram från mig! ♥

nina-hela-sverige-bakar

13
Subscribe
Notify of
guest

30 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kina
Kina
8 years ago

Men va goda dom såg ut!

Lotta
Lotta
8 years ago

Ska baka dom ögonaböj ..

Anna
Anna
8 years ago

Men guuud va bra! Ska baka till helgen! Har grinig ibs-mage jag också men slarvar tyvärr med maten pga stress. Så dumt så dumt… Men dessa verkar ju toppen att ha med och kanske äta tillsammans med en frukt på eftermiddagen. Tack för tipset!

Helena
Helena
8 years ago

Tack för receptet =) Härligt med ett recept utan nötter.Är allergisk mot nötter,och alla andra recept är ofta med massa olika sorters nötter i.

Millan
Millan
8 years ago

Toppen bra recept måste provas hur förvarar du dom lättast?

Linda
Linda
8 years ago

Blev jätte goda! Blir till att göra flera 🙂

Bodil Hallin
8 years ago

Halloj! Så himla roligt att ni gillar energybarsen. Visst är de superbra? Ska ta med en i handväskan på tisdag när jag ska upp till Vardagspuls 🙂

Och hur går det annars med två-gånger-i-veckan-handlandet? Är lite nyfiken 😉 Ska bli jättekul att höra. Mejla gärna om ni har tid och lust: bodil.hallin@ikano.se

Och ikväll ska jag tänka på er och er kreativa matglädje för att få lite inspiration till fredagsmyset.

Allt gott till er,
Bodil

Tezzan
8 years ago

Kan man skippa honung o russin tror du ? Äter inte detta :/

Niiinis
Niiinis
Reply to  Tezzan
8 years ago

Ja, men kanske att du ska ha i någon annan sötning då! 🙂

Irene
Irene
Reply to  Tezzan
8 years ago

Jag kan tänka mig att det är gott med torkade aprikoser eller plommon.

Tezzan
8 years ago

gjorde fler idag med torkad kiwi i den ena och torkade aprikoser i den andra 🙂

Niiinis
Niiinis
Reply to  Tezzan
8 years ago

Åh lät jättegott! 🙂

Frida
Frida
7 years ago

Hej.
Lät supergott, tänkte höra om någon har koll vad en bars ger i smartpoints?

Ha en bra dag

Niiinis
Niiinis
Reply to  Frida
7 years ago

Nä tyvärr, har ingen koll på det.Tack detsamma! ♥

trackback
7 years ago

[…] Recept från http://www.niiinis.se […]

Anna
Anna
7 years ago

Hej kan man frysa dom ? Eller hur länge håller de i kylen?

Niiinis
Niiinis
Reply to  Anna
7 years ago

Kan absolut frysas, håller nån vecka i kylen!

Ewa.
Ewa.
7 years ago

Har provat att göra dom.Vart jättegoda.

ewa
ewa
7 years ago

Jag har provat att göra dom.Vart jättegoda.

Linda
Linda
7 years ago

Är allergisk mot nötter. Kan man ha något annat som ”täcke” istället för choklad då jag inte kan äta köpt choklad eftersom alla ”kan innehålla spår av nötter”.

Niiinis
Niiinis
Reply to  Linda
7 years ago

Hmm, du kan köra dom au natural. Behövs inget täcke alls. 🙂

Eva Florén
Eva Florén
6 years ago

Hej Jag bakade vaniljbullar från ditt recept,jättegoda. Nu vill jag baka dom igen men hittar inte receptet. Skulle du kunna skicka mig det. Tack på förhand mvh Eva

niinis
niinis
Reply to  Eva Florén
6 years ago
Britta
6 years ago

Riktigt bra, och godare än väntat!
Jag skippade dock russinen, hade i lite chiafrön och doppade hela bitarna i choklad.

Moa Ahlsén
Moa Ahlsén
5 years ago

Kan jag byta ut russinen mot torkade tranbär tror du?

niinis
niinis
Reply to  Moa Ahlsén
5 years ago

Går jättebra!

Louise
Louise
5 years ago

De blev jättegoda!!

niinis
niinis
Reply to  Louise
5 years ago

Kul att höra!

Hanna
Hanna
5 years ago

Gjorde dom idag och dom blev så goda! Enkla att göra var dom med.

niinis
niinis
Reply to  Hanna
5 years ago

Kul att du gillade och tack för feedback! ❤️

Nästa inlägg

Höstnytt till härliga priser…

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x