Veckomatsedel – Husmanskost

Veckomatsedeln får vi inte glömma. Förmodligen kommer vår veckomatsedel att förändras en del då vi idag ska spela in lite TV och få hjälp av både dietist och en vardagsekonom med våra matvanor. Men så länge är det denna som gäller och den ger säkert egen hel del tips på vad ni kan äta i veckan.

MÅNDAG

Skinkpasta med färsk timjan och parmesan

TISDAG

Honungsglaserad lax och pressad potatis

ONSDAG

Kyckling med rostad vitlökscreme och örtpotatis

TORSDAG

Gräddig baconpastagratäng med smak av sweetchili

FREDAG

 

RECEPT:

600 g fläskfilé

4 msk grönpeppar

smör till stekning

flingsalt

Sås:
1 dl vatten

1 dl kött- eller hönsbuljongtärning (eller fond)

3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde

0.5-1 msk soja

2 msk dijonsenap

flingsalt och nymalen svartpeppar

Ugnsråstekt potatis:

10-12 st potatisar

3 st viltöksklyftor

2 msk olivolja

flingsalt och nymalen svartpeppar

Till servering:

3 hg kantareller eller trattkantareller

smör till stekning

flingsalt

några kvistar hackad persilja

vinägrett

tomater

Gör så här:

Skär potatis i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form. Häll på olivolja. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Rör om. Ställ in formen i ugn på 225 grader i ca 20-25 minuter. Blanda runt någon gång under tiden.
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna lätt. Stöt grönpepparn i en mortel eller smula den. Klappa in den i köttskivorna. Ställ åt sidan i en stund. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek skivorna i några minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta. Lägg upp biffarna på ett fat och täck med folie så att de hålls varma.

Vispa ur pannan med buljong och grädde. Tillsätt soja och senap. Låt såsen koka upp. Smaka av och häll såsen över biffarna.

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Snart TV inspelning

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x