Vill tipsa dig om mitt glutenfria långpannebröd som är en riktig höjdare faktiskt! Enkelt och väldigt gott. Här ska du få receptet:
Recept:
1 pkt jäst
4 msk olivolja
6 dl mjölk
1 dl fibrex
2 tsk salt
1, 5 tsk brödkryddor
Ca 9 dl mjölmix Finax
Gör såhär:
Smula i jästen i köksmaskin eller bakbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll i mjölken och oljan i bunken. Lös upp jästen. Häll i fibrex, salt, brödkryddor, och mjölmixen. Arbeta ihop smeten kraftigt. Detta blir ingen deg utan mer en seg sockerkakssmet. Den ska arbetas minst 5 minuter i maskin. Häll smeten i en ugnsform. Ca 20-25 X 30-35 cm i omkrets. Häll över lite mjölmix mjöl. Man vill att den ska få lite höjd. Låt jäsa i 1 timma under bakduk. Dela sedan upp degen med pizzaslize innan du gräddar den. Grädda i 250 gr i 20-25 minuter. Ät och njut!
Hej!
Nu såg jag detta 😀 men behövs inget fiberhusk för att det inte ska smula?
Kram