Det är söndagkväll och dags för VECKOMATSEDEL. Jag bjuder också på efterrättstips till fredagskvällen. Smarrig pannacotta kan man inte få nog av. Älskar pannacotta. Denna veckan tycker jag ska bli lite sådär extra smarrig så jag ser lite fram emot den. Jag kommer troligen åka bort på jobb i veckan så jag kommer förmodligen att missa någon dag. Dock så vet ju Tony vad han ska laga, smidigt med veckomatsedel alltså!
MÅNDAG:
TISDAG:
Fetaost och pepparrotsgratinerad torsk
2 block torskfilé (à 400 gr)
1 pkt färskost pepparrot
1 pkt fetaost
Färsk eller fryst dill
Salt
Peppar
Sås
1/2 burk fraiche 5%
1 tsk fryst dill
1/2 tsk honung
Salt
Peppar
Gör såhär:
Lägg de frysta blocken i en ugnsfast form. Salta och peppra fisken ordentligt. Bred sedan ut färskosten på hela fisken. Dela sedan fetaost i bitar. Lägg på fetaosten på fisken. Avsluta med att strö över dill. In i ugnen på 225 grader i 40 minuter.
Blanda sedan fraîchen med dill, honung, salt och peppar. Servera fisken med ris (jag åt fullkornsris) och grönsaker.
ONSDAG:
Kyckling med rostad vitlökscreme och örtpotatis
TORSDAG:
Ingredienser:
800 g Broccoli, buketter
200 g Kassler
1 st Lök
1 klyfta Vitlök
250 g Cocktailtomater
2 tsk Olivolja
3 dl Grädde
2 msk Majsstärkelse
2 msk Kalvfond
4 msk Riven Ost
1 msk Persilja
1 msk Oregano
Gör såhär:
Lägg broccolin 1 minut i kokande vatten, låt de sedan rinna av. Hacka lök och vitlök, dela tomaterna och strimla kasslern. Hetta upp oljan i ett stekjärn, fräs lök, vitlök, kassler och tomat i några minuter, slå i grädden, fond och strö på redning. Lägg broccolin i en ugnsfast form, skeda på kasslerfräset och smaksätt med salt och svartpeppar. Strö på ost och örter. Tillaga gratängen i ugn, 200° i 15 minuter. Servera med kokt ris.
FREDAG:
Fredagsgottis:
Mmm va gott allt ser ut! Tack för tipsen 🙂