Nyttigt middagstips – Chili och lime lax

 

CHILI – OCH LIMELAX

1 st Lime

500 g Lax, 4 bitar

1/2 st röd peppar

2 tsk Ingefära

100 g machésallad

2 dl Ris okokt

2 msk Sesamfrön

1/2 msk sweetchilisås

1/2 msk soya

2 tsk olivolja

2 dl Crème fraiche lätt 15%, smaksatt t ex parmesan och vitlök

Gör såhär:

1. Koka riset. Skär limen i tunna skivor.

2. Hacka chilin och lägg det på laxen, krydda och strö på med ingefära. Salta.

3. Lägg sesamfrön, soyan, sweetchilisåsen och oljan i en liten skål. Blanda samman och lägg röran på laxen. Toppa med limen.

4. Lägg laxen i en ugnsform och tillaga i ugn 175° ca 15 minuter. Du kan också ställa in frysta laxfileer, ha dom inne lite längre då.

Servera med kokt ris och creme fraîchen.

(Enligt Viktväktarna innehåller detta 13 PP.)

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Hjälp mig att hjälpa Jonas familj!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x