Hörrni!
Jag vet hur svårt det kan vara att hitta inspiration på vad man ska äta i veckorna. Vi tampas med samma sak här hemma. Nu har jag dock bestämt att vi ska börja med veckomatsedel här hemma. Då vet alla vad vi ska äta hela veckan, man kan planera sina matinköp bättre och det blir också mer ekonomiskt så. Är det någon som behöver tänka på vad man stoppar i munnen ska det gå att äta ändå och kanske utesluta nån sås eller kolhydrat eller så. Men överlag kommer det att vara husmanskost. Gärna enkelt! Perfekt med en sån nystart för hösten. Här nedan ska jag bjuda dig på inspiration till en veckomatsedel.
HAPPY EATING! 🙂
MÅNDAG: Köttfärslåda med smak av balsamico
TISDAG: Ört & Fetaostbakad lax
ONSDAG: Korvstroganoff a la Nina
TORSDAG: Kryddig morotssoppa med Amerikanska pannkakor till efterrätt
(OBS: går att göra med helt vanligt mjöl).
FREDAG:
Utbankad benfri fläskkotlett med potatispuré och rödvinsky.
Recept 4 pers:
600 gr benfri kotlett i bit eller skivor
Potatispuré:
800 g potatis
1 vitlöksklyfta
2 dl mjölk
1,5 dl crème fraiche
1 msk smör
Salt
Peppar
Rödvinssky:
1 rödlök
1 msk socker
2 1/2 dl rödvin
2 1/2 msk kalvfond
2 dl vatten
4 krm salt
1 1/2 tsk majsstärkelse (maizena)
Såhär bankar du fläskkotletterna:
Skiva fläskkotletterna till centimeter tjocka skivor (om de redan inte är skivade). Lägg på en skärbräda, täck med plastfolie och banka med en kastrull eller köttklubba. Salta och peppra skivorna och stek sedan i rikligt med äkta smör.
Så här gör du potatispuré:
Skala och koka potatisen mjuk tillsammans med vitlöksklyftan. Häll av potatisen och pressa i en potatispress.
Värm mjölken. Blanda potatisen med mjölk, crème fraiche och smör.
Smaka av med salt och peppar.
Såhär gör du rödvinssky:
Skala och skiva rödlöken.
Smält sockret i en kastrull tills det är nötbrunt. Häll försiktigt vinet i det mycket varma sockret. Tillsätt löken och låt koka ihop i 10 minuter.
Häll i fond + vatten och koka ihop. Smaka av med salt. Sila bort löken när smaken är bra.
Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.
Grönsakerna till kan du smörsteka lite zuccinitärningar och tomat, krydda med vitlök – salt och peppar.
Såå bra med veckomeny.. Körde med det förut och det är faktiskt jättebra.. Får nog börja med det igen.. Det och veckohandling…
Tack Nina för din blogg. Och klappa fina katten från mig. All kärlek <3// Maria
Japp, veckomeny och veckohandling it is! Tack för att du läser! KRAM ♥
Jättekul med veckomatsedel! Det är alltid bra med lite ny inspo 😉
Ellerhur! 🙂
Vad bra , alltid bra med inspiration och kan prova nya rätter! Tack