Lakrits & Chokladfudge kladdkaka

Den här kakan alltså…..

Har ju presenterat den här härligheten tidigare här på bloggen men den tål att presenteras igen! Om och om igen faktiskt för den här är nog den godaste chokladigaste drömmen man kan tänka sig. Sååå god! Så fantastiskt jefla god alltså! Har du ännu inte testat att baka denna så måste du göra det. Gillar du inte lakrits är det bara att utesluta den rakt av.  

   

Lakrits & Chokladfudgekladdkaka 

3 ägg
3 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1 tsk lakritspulver

2 dl vetemjöl

150 gram smält smör

1 krm salt
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i bakplåtspapper i botten av en springform med avtagbara kanter på ca 24 cm. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, du får inte vispa utan bara rör ihop det då det inte får komma in så mycket luft i kakan, vi vill ju ha den kladdig – inte luftig. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten, rör till sist i det smälta smöret. Häll i smeten i springformen . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter, den ska fortfarande vara kladdig invändigt. Jag hade min inne i 26 min.
Chokladfudge

1 1/2 dl vispgrädde
1 msk lakritspulver

150 g mörk choklad

1 dl strösocker

3⁄4 dl sirap

50 g smör
Gör såhär:

Rör ut lakritspulvret i ½ dl grädde. Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde, socker, sirap, choklad och smör. Låt koka under omrörning ca 5-7 min. Tillsätt lakritsgrädden och rör om. Häll chokladfudgen över kakan och ställ den i kylen tills fudgen stelnat. Kakan kan serveras som den är eller med en härlig klick vispgrädde till. Ät sedan och njut så mycket du bara orkar och kan. 

   
 

17
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia Brennander
Sofia Brennander
8 years ago

Mums! Måste bara testas. 🙂

angelicasandberg
angelicasandberg
8 years ago

Herregud vad god den där såg ut! 🙂

Lina
Lina
8 years ago

Ser väldigt gott ut! Hur länge behöver den för att stelna och ungefär hur många bitar blir det? 🙂 Tack för en härlig blogg 🙂

Carina Sandblom
Carina Sandblom
6 years ago

Du är sååå duktig på att baka bästa recepten

Berith Johansson
Berith Johansson
4 years ago

Om man vill göra den glutenfri, är det samma mängd mjöl då?

niinis
niinis
Reply to  Berith Johansson
4 years ago

Jajemen! Tillsätt också 1 msk fiberhusk.

Jessica
Jessica
3 years ago

Vilka fantastiska recept du bjuder på. Tycker helt plötsligt att det är kul att laga mat igen. En fråga bara-ska lakritspulvret ner i vispad grädde eller?

niiinis
niiinis
Reply to  Jessica
3 years ago

Grädden behöver inte vispas. 👍🏼

Tack för fina ord! ❤️

Nästa inlägg

Rain keeps pouring – Skitpisshelvetesskit

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x