Ok, dags för ett fantastiskt recept igen.
Denna har blivit en favorit, pĂ„ riktigt! Har gjort den 2 dagar i rad. SĂ fantastiskt god och hĂ€rligt syrlig sĂ„ jag blir alldeles till mig. Ăr sĂ„ glad att jag lyckas fĂ„ till det nu. Att jag kan baka helt utan gluten och Ă€ndĂ„ Ă€r de bland de godaste kakorna jag nĂ„gonsin gjort liksom. Om du nu vill göra en helt vanlig citronkladdkaka av detta sĂ„ gĂ„r ju det givetvis bra. Du byter bara ut POFIBER och GLUTENFRI MJĂLMIX mot vanligt mjöl.
CITRONKLADDKAKA
100 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vispgrÀdde
2 Àgg
2  dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl pofiber
2 dl glutenfri mjölmix
1 citron
Â
GĂR SĂ HĂR:
1. SmÀlt smöret i en kastrull pÄ spisen.
2. TillsÀtt 1/2 dl strösocker och grÀdde. Koka upp det och ta sedan av det frÄn plattan.
3. Vispa Àgg och 2 dl strösocker förhand, inte alls lÀnge utan vispa samman det bara.
4. Blanda ihop vaniljsocker, bakpulver, pofiber och mjölmix, vÀnd sedan ner det  i smeten med slickepott.
5.  Riv av zesten ifrÄn citronen, dela den och ha i all citronaft i smeten. TillsÀtt smörblandningen och rör försiktigt det till en jÀmn smet.
6. HÀll sedan  smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
7. GrÀdda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Pudra över florsocker strax innan servering.
8. Servera med löst vispad grÀdde.
Hej!
Vilken fin kaka – ser fantastiskt god ut!
HĂ€rligt med glutenfria recept.
Den Ă€r GRYMT god! â€ïž SĂ„Ă„Ă„ glad med glutenfritt verkligen!
Det dÀr lÀt som en riktigt frisk och god kaka!
Har du nÄgot tips pÄ vad man kan byta ut sockret mot?
Jag har ju lyckats hĂ„lla mig sockerfri i flera mĂ„nader nu, börjat ett helt nytt liv đ sĂ„ jag vill gĂ€rna fortsĂ€tta pĂ„ det spĂ„ret. Men lite fika vill man ju kunna unna sig ibland đ
Byt ut mot Stevia! đ
Hej Àter du kakor som Àr glutenfria inom dina kalorier?
Det Àr vÀll inte nyttigare egentligen eller hur tÀnker du om det? Nyfiken =)
Har du nÄgot tips pÄ hemmagjord pizza som Àr glutenfri?
Kram
Just nu trĂ€nar jag sĂ„ mycket sĂ„ jag rĂ€knar faktiskt inte lika mycket dĂ„. Jag gĂ„r pĂ„ hungerkĂ€nslor just nu. Har inte tid att rĂ€kna pĂ„ semestern kĂ€nns det som. Men skulle jag ha rĂ€knat sĂ„ rĂ€knar jag det som vanligt. Glutenfritt Ă€r inte nyttigare sĂ„ tillida att man blir smalare av det. Det Ă€r gluten som jag inte riktigt klarar och som jag försöker undvika sĂ„ gott jag kan numera. đ Ska försöka mig pĂ„ en glutenfri pizza nu i dagarna faktiskt…. đ SĂ„ recept kommer! :)KRAM
Den ser riktigt smaskig ut, ska absolut prova! En annan sak som du har tipsat om har jag just precis provat – BUS-sprayen frĂ„n Yves Rocher! Jag Ă€r ingen BUS-person (haha) egentligen men SHIT vad bra denna var!!!! Ăr riktigt imponerad och sĂ„ nöjd.
Jag började med att skrubba huden med kroppspeelingen som hör till. Bara den Ă€r ju helt ljuvlig! Sen smorde jag mig med lotion efter duschen (mĂ„ste det) och lĂ€t den torka riktigt. Sen gjorde jag som du, stĂ€llde mig i badkaret och sprayade kroppen utan att gnida in det. Sprayen torkade snabbt pĂ„ huden och sen kunde jag ta pĂ„ lite slappa klĂ€der. BĂ€st att göra detta en hemmadag tĂ€nker jag, sĂ„ man kan undvika bh och sĂ„nt som sitter Ă„t. Nu nĂ„gra timmar senare ser jag verkligen resultat! SĂ„ jag slĂ€ngde av mig paltorna och har just sprayat en omgĂ„ng till đ Man blir sĂ„ fint ”tonad” inte alls orangebrun som med andra BUS. Jag Ă€r verkligen skitnöjd sĂ„ tack för tipset Nina!! Kram!
SÄ himla kul att höra! Kram
Kan man göra om de till vanlig kladdis me kakao ist för citron?
HÀr har du en glutenfri kladdkaka som Àr fantastiskt god:
http://blogg.alltforforaldrar.se/niiinis/2015/06/28/godaste-glutenfria-kladdkakan/
Ă hh tack, den hade jag ju sett den me! đ
Ă Ă„Ă„Ă„Ă„ va’ den var god. Bakade precis, Ă„t den ljummen med grĂ€dde och jordgubbar. Grymt bra recept, tackar.
HĂRLIGT! Den Ă€r fantastiskt god och en kaka jag kommer baka om och om igen. đ Kul att du gillar recepetet! â„
Hej
GÄr det att förbereda denna dagen innan? Hur mÄnga rÀcker en till?
MÄste man anvÀnda pofiber?
Jag tycker kakan blir mycket porösare av det, du kan ersÀtta det med mjölmix om du vill.
Hej! Jag undrar ocksÄ om den gÄr att baka dagen innan man ska ha den? Blir den lika god? Med vÀnlig hÀlsning Johanna
Absolut, nÀstan godare om man spar den till dagen efter.