APELSINKOLA KAKOR MED SMÖRKRÄM
Alltså dessa kakor är too mutch. Ingen idé att baka om du är en sucker för småkakor kan jag säga. Du kommer vilja äta upp alla samtidigt. Alltså moffla. Dom är galet goda verkligen. Enkla att göra och fantastiskt fina dessutom.
INGREDIENSER:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
Smaksättning:
Rivet skal av 1 apelsin
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa det mjuka smöret, strösocker, rivna skalet av apelsinen och sirap krämigt.
Blanda de torra ingredienserna och ha sedan i det i kaksmeten. Jobba endast så länge tills du har en kakdeg. Antingen så jobbar du för hand eller i köksmaskin. Tänk bara på att jobbar du degen för länge så kan kakorna bli för hårda.
Forma sedan bollar av kakdegen tills du har ca 20 stycken. Lägg dessa med lite mellanrum på bakplåtspapper. Tryck till dom med handen innan du ställer in dom i ugnen.
Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Låt svalna helt.
SMÖRKRÄM:
100 gr mjukt smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Blanda alla ingredienser till en krämig smet. Låt gärna stå ca 10 min i kylen innan du lägger dessa mellan de avsvalnade kakorna. Sätt ihop kakorna till små ”hamburgare” med smörkrämen emellan. Om du vill, dekorera med smält choklad. För att få chokladen blank kan du ha i lite lite naturell olja i. ÄT & NJUT!
Satan i gatan vad dessa kakor ser goda ut:)
Måste testa!
Satan i gatan vad dessa kakor ser goda ut:)
Måste testa!
Hej. Måste absolut testa dessa, men vad menar du med två bollar?
Du rullar dem till bollar innan gräddning.
Går dessa att göra på glutenfritt mjöl?
Hur många kakor blir det av en sats!
Det hade ramlat av en nolla, har ändrat i receptet nu. Det blir ca 20 kakor av degen, sammanlagt 10 då du sätter ihop dem med varandra.
Hej
Går det att frysa eller hur förvarar jag
Går jättebra att frysa. ♥️
Jag undrar om man kan använda bakpulver istället för bikarbonat!
Nej, det skulle inte jag råda till. Men om du absolut inte kan få tag på det så byt mängden bikarbonat till dubbel mängd bakpulver.