Efterrätt

Fräsch vaniljpannacotta med blåbär

Årets dessert stod jag för…… jag har velat fram och tillbaka men till slut så föll det ändå på pannacotta. Denna underbara dessert som mn bara inte kan misslyckas med. Denna gången  tänkte jag mig att jag ville ha den lite fräaschare och inte fullt så söt som den brukar vara. Sagt och gjort så mixtrade jag ihop en härlig dessert som faktiskt blev så god.

.

dessert nyår 3

dessert nyår 2

.

Här ska du få receptet:

Vaniljpannacotta med blåbär, 8 personer

7 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
3 gelatinblad
3 dl turkisk yoghurt

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och gröpa ur fröna. Koka ihop grädde, vaniljfrön, hela stången och  socker. Ta sedan av från plattan och lägg i gelatinbladen och låt dessa smälta. Till sist har du  i den turkiska yoghurten. Blanda ordentligt. Häll upp i behållare och ställ kallt i minst 2 timmar. Dekorera med stora blåbär. Strax innan servering pudrar du över lite florsocker. Snabbt, gott och snyggt!

.

dessert nyår

dessert nyår 4

Kommentarer

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers