Hallå i stugorna!
Man kan säga såhär, det har inte varit julgodisets år här hemma i alla fall. Idag blev chokladkolan åt helvete för lös. Igår glömde jag flera ingredienser. Dagen innan det brände jag knäcken. Vet ni? Nu ger jag faaaaan i allt som har med julgodis och göra. Jävla skitgodis! 🙁
Vi får äta lös kola, vi får ära fudge som inte smakar som den ska, vi får ära ihopsmetad kola och knäcken skiter vi helt enkelt i. #detblirjuländå och vad gör allt detta om 100 år? Inte ett jota! 😉
.
Om du nu vill göra den här chokladkolan så är den jäkligt god. På riktigt alltså! Men koka den tillräckligt så du slipper typ rinnande kola som vi nu får äta…. 😉
.
RECEPT:
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl socker
0,5 tsk ättikssprit
50 gr smör
0,25 dl honung
100 gr choklad
flingsalt
Gör såhär:
Koka ihop vispgrädde, ljus sirap, socker och ättika. Koka tills du har en smet på 122 grader. Eller så ska det klara kulprovet. Ha tålamod, det som inte jag hade. 😉 Blanda i smör och honung och låt koka i 5-7 minuter till. Ha sedan i den hackade chokladen. Rör runt och häll i en bakplåtspappersklädd lite plåt. Strö över flingsalt. Dela upp och omslut med bakplåtspapper.