Blåbärsmuffins med vit choklad & Lingonmuffins med pepparkakssmak

Dagens Dubbelrecept

Nu ska Du få ett lätt recept som Du snabbt slänger ihop till två olika. Med en ”julinspirerad” frosting till blir det något som passar perfekt nu i juletider.

.

IMG_8430.JPG

.

GRUNDRECEPT:

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 krm salt
75 g smält smör
1 dl naturell yoghurt
1 dl mjölk
1 medelstort ägg

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör, yoghurt, mjölk och ägg. Blanda mycket försiktigt; smeten ska inte överarbetas.

.

BLÅBÄRSMUFFINS MED VIT CHOKLAD

Använd hälften av smeten till att fylla den med 100 gr frysta eller färska blåbär. Blanda i dem försiktigt med en slickepott. Fördela 6 st muffinsformar i en muffinsplåt. Tryck i ca 100 gr (hackad grovt) i muffinsformarna. Grädda i 20 minuter, tills muffinsen höjt sig och fått fin färg. Kolla med sticka att de inte är kladdiga innan du tar ut dem.

.

IMG_8432.JPG

.

Använd hälften av smeten och fyll med 100 gr färska eller frysta lingon. Vänd i dom försiktigt. Ha också i 2 tsk pepparkakskrydda så når denna härliga godsak oanade höjder.

KANELFROSTING:

250 gr mascarponeost
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1-2 tsk kanel.

Blanda samman mascarpone, florsocker och kanel. Vispa grädden fast för sig. Blanda sen ihop grädden i mascarponen med en elvisp och vispa så smeten blir ganska hård. Klart för spritsen! Juligt och fantastiskt gott och passar båda muffinsen som handsken.

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Nina & Niclas PODCAST i Musikhjälpen!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x