Dagens Dubbelrecept
Nu ska Du få ett lätt recept som Du snabbt slänger ihop till två olika. Med en ”julinspirerad” frosting till blir det något som passar perfekt nu i juletider.
.
.
GRUNDRECEPT:
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 krm salt
75 g smält smör
1 dl naturell yoghurt
1 dl mjölk
1 medelstort ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smör, yoghurt, mjölk och ägg. Blanda mycket försiktigt; smeten ska inte överarbetas.
.
BLÅBÄRSMUFFINS MED VIT CHOKLAD
Använd hälften av smeten till att fylla den med 100 gr frysta eller färska blåbär. Blanda i dem försiktigt med en slickepott. Fördela 6 st muffinsformar i en muffinsplåt. Tryck i ca 100 gr (hackad grovt) i muffinsformarna. Grädda i 20 minuter, tills muffinsen höjt sig och fått fin färg. Kolla med sticka att de inte är kladdiga innan du tar ut dem.
.
.
Använd hälften av smeten och fyll med 100 gr färska eller frysta lingon. Vänd i dom försiktigt. Ha också i 2 tsk pepparkakskrydda så når denna härliga godsak oanade höjder.
KANELFROSTING:
250 gr mascarponeost
1 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1-2 tsk kanel.
Blanda samman mascarpone, florsocker och kanel. Vispa grädden fast för sig. Blanda sen ihop grädden i mascarponen med en elvisp och vispa så smeten blir ganska hård. Klart för spritsen! Juligt och fantastiskt gott och passar båda muffinsen som handsken.