Vit kladdkaka med Saffranstosca

Ok, här är ett recept som du bara måste baka. Sååååå fantastiskt gott!

Det är ett recept som jag själv tagit fram bara för att jag älskar dessa smaker. Det är juligt och bara såååå härligt. Detta blir det sista tipset på temat JULBAKNING denna veckan. Imorgon startar ett nytt tema.

.

image

Här du, ämen mmmmmm….. En vit form av kladdkaka med en saffranstosca gjord på havregryn, mandelspån och kokos.

.

image

image

image

RECEPT:

200 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
4 dl vetemjöl

GÖR SÅHÄR:

Sätt på ugnen på 200°C. Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp eller köksmaskin. Blanda i vaniljsocker och salt. Blanda i vetemjöl och sist det smälta smöret och rör till en jämn smet. Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 10-15 minuter. Gör under tiden saffranstoscaglasyren i en kastrull.

Saffranstosca:

1,5 pkt saffran
2 dl kokosflingor
1 dl mandelflarn
3 dl havregryn
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör

Gör såhär:

Häll kokosflingor, mandelflarn, havregryn, sirap, socker, grädde och smör i en kastrull och sätt på plattan på medelvärme och rör om när smöret smälter så det blir en jämn smet. Låt sedan koka upp och låt det sjuda ca 5 minuter.

När kakan är klar och uttagen från ugnen, bred på glasyren och grädda ytterligare 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin gyllenbrun färg. När kakan svalnat, skär kakan i fyrkanter med en vass varm blöt kniv.

28
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Veronica
Veronica
10 years ago

Hej Nina!
Jag tänkte bara fråga om det inte blev nån pod denna vecka?! Får lite podabstinens ju 😉 Sen märkte jag att de två senaste avsnitten var samma ?
Ha det bra

niiinis
niiinis
Reply to  Veronica
10 years ago

Hej! Jojo…..ny podd varje vecka! 🙂 Inte samma….. Gå in på iTunes eller http://www.niiinis.se/podcast och ladda om sidan om det ser ut som om det är samma avsnitt. Vi har släppt en ny varje vecka där. 🙂

Veronica
Veronica
Reply to  niiinis
10 years ago

Nu funkar det 😉 tack för snabbt svar 🙂

Ulla Sjöström
Ulla Sjöström
7 years ago

Gick den här att frysa ?

niinis
niinis
Reply to  Ulla Sjöström
7 years ago

Går utmärkt!

Marika
Marika
7 years ago

Undrar bara ska det inte vara bakpulver i???

niinis
niinis
Reply to  Marika
7 years ago

Nope. Det har jag nästan aldrig i kladdkaka.

trackback
7 years ago

[…] Recept och bilder kommer från Niiiniskitchenlife […]

Lisbet Carlsson
Lisbet Carlsson
4 years ago

Jag tänkte baka ”Vit kladdkaka med saffranstosca” när ska saffranet i toscasmeten, före eller efter sjudningen?

niiinis
niiinis
Reply to  Lisbet Carlsson
4 years ago

Före! 👍🏼

Nästa inlägg

FAVVOJEANS – Please

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x