Glutenfritt bröd – frallor

IMG_7376-0.JPG

IMG_7377-0.JPG

MAJSBRÖD

Jag har ju minskat drastiskt på gluten för att testa lite hur min mage mår av det? Tycker att jag är bättre faktiskt, håller magen igång på ett helt annat sätt. Ska köra på lite så får vi se vilket håll det går åt?

I morse gjorde jag ett MAJSBRÖD till frukost. Fick majsmjöl i en goodiebag och tänkte jag skulle testa att göra ett bröd på det.

RECEPT:

1 pkt jäst
5 dl mjölk
3,5 dl majsmjöl
0,5 dl sesamfrön
0,25 dl krossade linfrön
0,75 dl hirsflingor
1 tsk salt
1,5 msk fiberhusk
2 dl vaniljyoghurt

Gör såhär:

Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37 grader. Häll mjölken över jästen och lös upp den. Häll i alla torra ingredienser förutom fiberhusk. Blanda så allt blir en form av smet. Häll i fiberhusken och rör om ordentligt. Avsluta med att ha på yoghurten. Låt jäsa under plastfilm i minst 2 timmar.

Blöt händerna och forma bullar av degen. Lägg på bakplåtspapper. Jag fick ihop 10 bullar. In i ugnen på 220 grader i ca 10-15 minuter.

.

IMG_7379.JPG

Väldigt gott att äta till frukosten i morse. Blev godkända av familjen också! 🙂

Följ gärna min FB-sida för inspo, mer recept och tips HÄR
Följ gärna min Instagram HÄR

1
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Sköööööönt!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x