Kladdkakans dag! Jag gissar att det gjorts några idag. 🙂 Alltså HALLELUJA. Du måste göra en Citronkladdkaka. Ät med lättvispad grädde och pudra gärna på lite vaniljsocker på grädden. Vanilj och citron är en fantastisk kombo.
RECEPT:
2 st citroner
200 gram smör
3 st ägg
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform med bakplåtspapper, ca 24 cm. Smält smör och låt svalna. Tvätta och torka citronen, riv av skalet (cezt) och pressa ur saften. Rör om ägg och socker, inte vispa då vi inte vill ha nån luft i kakan. Blanda mjöl och vaniljsocker. Tillsätt det rivna skalet och saften ifrån citronerna. Tillsätt mjöl och vaniljsocker. Avsluta med att hälla i det avsvalnade smöret. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30minuter. Pudra med florsocker, servera med lättvispad grädde.
.
Får du inte nog av detta så tipsar jag om några fler kladdisar här nedan:
Hej hej!! Tackar för recepten, skall testa cutronkladdkakan…….till att börja med 😉 Älskar kladdkaka<3
Vill även passa på å tacka för en fantastisk blogg.. Du är så härlig å rolig å framförallt att du bjuder så på dig själv, underbart:) Kram på dig Sussi
Tack fina du! ❤️❤️❤️ Så snällt skriver. Blir så glad!
Hej hej!! Tackar för recepten, skall testa cutronkladdkakan…….till att börja med 😉 Älskar kladdkaka<3
Vill även passa på å tacka för en fantastisk blogg.. Du är så härlig å rolig å framförallt att du bjuder så på dig själv, underbart:) Kram på dig Sussi
Tack fina du! ❤️❤️❤️ Så snällt skriver. Blir så glad!