Morning!
I morse vaknade jag och var sugen på bröd, som fan. Jag har minskat på gluten nu under en period för att se hur min mage reagerar på det. Samtidigt smaskade jag till med att minska på sockret också när jag liksom höll på. 🙂 Googlade efter något recept, hittade några men ville det skulle gå i rasande fart. Sagt och gjort, jag mixtrade ihop ett litet recept och jag måste ju säga att det var riktigt gott.
.
Började med att smöra och ”bröa” en form med sesamfrön.
.
Sedan var det dags att mixtra ihop brödsmeten.
RECEPT:
4 ägg
100 g smör
1,5 dl fibrex
2 tsk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 msk krossat linfrö
1 msk sesamfrön
1 msk solrosfrön
1 tsk brödkryddor
Gör såhär:
Mixa fibrexflingorna till mjöl. Blanda sedan alla torra ingredienser.
Smält smöret och vispa äggen medans. Häll i smöret i äggblandningen och rör om. Låt sedan smeten stå och svälla. Fördela i formen. Grädda i 225 grader ca 7-10 minuter, den ska få lite färg.
.
Färdiga brödet som doftade riktigt gott!
.
Skar upp en bit och delade i två.
.
Ost och skinka med gurka uppepå. Mums!
Så, nu har jag fått i mig mitt ”bröd”. Det här receptet klassas som LCHF bröd. Än så länge har inte magen jäst upp nåt alls. Känns nästan konstigt med tanke på att jag ibland ser ut att vara i femte månaden.
Jaha! Idag ska jag jobba sen när
Tony kommer hem. Podcast ska spelas in också. Det blir en del jobb hemifrån på morgonen också. Men sen ska vi göra nåt höstlovsmysigt. Nu är Milo ledig resten av veckan. Många var lediga och då kände jag att han också skulle få vara hemma och mysa. Med tanke på vädret så kanske det blir en bio, eller om vi ska försöka oss på lite bowling sen. Får se?
Önskar Dig en fin dag hörru! ❤️
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig på min Instagram HÄR
Följ mig på Bloglovin HÄR
Dessa tjejer har ju gett ut 2 böcker på sistone med recept på glutenfritt bröd o kakor etc
Länken kom visst inte med ..
Men herregud, så här naturligtglutenfritt.se
Ser jättegott ut! Måste testas 🙂 Jag äter inte så mycket lchf-bröd eftersom jag tror att jag kommer bli toksugen av det. Men sambon ”lider” om han inte får bröd och jag vill köra glutenfritt på alla här hemma nu. Det är lixom bara till att baka då 🙂
Ser jättegott ut! Måste testas 🙂 Jag äter inte så mycket lchf-bröd eftersom jag tror att jag kommer bli toksugen av det. Men sambon ”lider” om han inte får bröd och jag vill köra glutenfritt på alla här hemma nu. Det är lixom bara till att baka då 🙂
God morgon!
De här tekakorna är mitt favorit-lchf-bröd, ibland rostar jag dem och ibland inte 🙂 http://mat-ro.blogspot.se/2016/06/mandelfria-lchf-tekakor.html
Här finns fler varianter på lchf-bröd http://mat-ro.blogspot.se/search/label/lchf-bröd
Ha en bra lördag!
Kram Sara