FlyktingförlÀggning i nöd!

PÄ vÀg tillbaka frÄn en flyktingförlÀggning!

Idag lÀste jag pÄ FB att en tjej jag kÀnner till varit ut till en av vÄra flyktingförlÀggningar vi har hÀr. Det hade varit fruktansvÀrt. Inga klÀder, inga leksaker osv. Snabbt rensade jag i vÄra garderober och bland Milos leksaker. SÄ nÀr Tony kom hem sÄ packade vi in allt i bilen och Äkte.

.

IMG_6125.JPG

IMG_6124.JPG

.

VÀl dÀrute sÄg vi nÄgra barn som var ute och lekte. Dom hade fÄtt smÄ bilar som dom kunde Äka nedför en liten backe med. NÄgra kvinnor kom och mötte vÄr bil. DÀr fanns och en ung man som kunde prata lite engelska.

.

IMG_6120.JPG

.

Vi lÀmnade grejerna och sen sprang de snabbt in för att kolla vad dom just fÄtt. Bor du i nÀrheten av Enköping eller i Enköping sÄ behövs det massor med klÀder frÄn 2 Är och uppÄt. Det behövs leksaker. En rullstol hade ordnats fram idag som en av de unga kvinnorna skulle fÄ imorgon. De bor i i vandrarhemmet i Bredsand som det heter. De fÄr mat och husrum men klÀder och leksaker Àr det vÀrre med. Följer trÄden pÄ FB och blir glad att vi Àr sÄ mÄnga som försöker hjÀlpa till. Dom var sÄÄÄ tacksamma!

.

Jag tĂ€nker inte lĂ€gga nĂ„gra aspekter vid varför dom inte har klĂ€der och leksaker dĂ€r pĂ„ flyktinganlĂ€ggningen…. MĂ„nga vill ha debatt och ifrĂ„gasĂ€tta varför det blir sĂ„hĂ€r för flyktingar som kommer hit? Det kan man ju analysera sig blodig över men jag sket i alla sĂ„na aspekter. Rensade ur och Ă„kte ut med det vi kunde avvara sĂ„ de stackars barnen fick klĂ€der pĂ„ sig och nĂ„t att leka med. Även mina och Tonys klĂ€der vi inte anvĂ€nder fick Ă„ka med.

0
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Lena i Frankrike
Anna-Lena i Frankrike
10 years ago

Vad snÀlla ni Àr. Jag sÄg ocksÄ pÄ FB att det var mÄnga av mina vÀnner som engagerade sig, jag kan ju tyvÀrr inte göra sÄ mycket hÀrifrÄn.
Det Àr sÄ skönt att se att folk ÀndÄ bryr sig, sÄ hÀr efter att SD blev sÄ stora.

Kram

Pelle
Pelle
10 years ago

Hej, jag tycker att det Àr bra att du visar din medmÀnsklighet MEN snÀlla lÀgg inte ut bilder pÄ mÀnniskor i en utsatt situation. Mvh

NÀsta inlÀgg

Lite nyheter…..

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x