Mat - Bak - ReceptMjuka kakorTårtor

Lyxig chokladtårta

Hej igen!

Tänkte jag skulle bjucka på ett recept här igen! Det var helgens fantastiska chokladkaka/tårta som jag fick massor med beröm för. Den är verkligen supergod och ett måste för en chokladälskare!   Here it goes!

IMG_4951.JPG IMG_4952.JPG  

RECEPT

3 ägg
4 dl strösocker
2 dl majonnäs
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
3,5 dl kallt kaffe

Chokladfyllning

150 gr ljus choklad
1 1/2 dl visgrädde

Chokladöverdrag

3 dl vispgrädde
250 gr mascarponeost
1/2 dl kakao
1 dl florsocker
1/2 flaska romessens

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Ta en springform, jag använde en som är 24 cm, täck botten med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt (inte för länge bara, då kan kakan bli seg). Ha i majonnäsen. Blanda de torra ingredienserna. Varva sedan i de torra ingredienserna och kaffet. Se till att du har en slät smet. Häll i formen och grädda i ca 45 minuter. Kan vara lite längre, mycket hänger på hur stor form du har. Kakan ska vara torr när du trycker i en sticka.

Chokladfyllning: Smält chokladen över ett vattenbad. Låt det sedan kallna helt. Vispa grädden. Ha i lite av den vispade grädden i chokladen. Blanda samman. Blanda sedan i chokladen i grädden. Vänd med slickepott. Efter detta moment kan du täcka över kakan med plastfilm och förvara över natten. Du kan givetvis äta den samma dag. Dela kakan på mitten och fyll kakan med chokladfyllningen.

Chokladöverdrag: Vispa grädden, blanda sedan i mascarpone, florsocker, kakao och romessens. Vispa samman till önskad konsistens. Spritsa sedan över kakan i önskad formation. Dekorera gärna med hallon eller körsbär.

Kommentarer

  1. Annika Andersson

    Menar du verkligen att det är majonnäs i kakan? Ser superläcker ut . Tack för en härlig blogg alltid lika kul att kika in och läsa. Ha det gott!!

  2. Eva Jansson

    WoW! Denna tårta tror jag att jag får svårt att dela med mig av. Det är precis sånt här man inte ska mata lilla maggen med om man redan har rensat hjärtkärlet två gånger; men jag tror att man ändå kan leva länge på det goda här i livet om man gör det med viss måtta. Kram på dig!

×

Niiinis Kitchenlife

Nina "Niiinis" Hermansen är entrepenör, influencer och receptkreatör. Deltagit i Hela Sverige Bakar 2012. Driver en av Sveriges största bak/mat-bloggar. Välkommen att ta del av massor med goda recept och livet!

Bloggen driftas av:
Cure Media - Influencers